avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorii SRL-urilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorii SRL-urilor

Are dreptul o persoana de a detine functia de administrator si actionar majoritar la doua firme una in romania si alta in italia???
Aducand prejudicii societatii din romania facand afaceri cu firma din italia si nerepatriind valuta la timp in tara, societatea romaneasca a primit amenda de 1 miliard???
Cel mai recent răspuns: issa , utilizator 16:14, 28 Iunie 2005
Art. 192, alin 2 - Lg 31/90 : "Administratorii nu pot primi fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune".
Deasemenea citeste art. 75, 76, 77 alin. (1) şi 79.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende asociatul administrator intr-un srl care a detinut functia de administrator intr-o societate concurenta are dreptul la dividende pe perioada in care a detinut ... (vezi toată discuția)
Administrator? liviu2005 liviu2005 un expert contabil asociat si administator in societatea sa de expertiza , poate sa mai fie administrator la 3 societati comerciale afiliate ,( au acelasi ... (vezi toată discuția)
Adinistrator firma si pfa, se poate? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. As dori sa stiu daca imi pot infiinta o firma la care sa fiu admnistrator si o Intrep. Indiv. tot pe numele meu? Este vreo reglementare care sa ... (vezi toată discuția)