avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fire (telefon, tv, internet) în spaþiul aerian al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fire (telefon, tv, internet) în spaþiul aerian al proprietatii mele

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema si anume am un teren unde urmeaza sa construiesc in curand o casa (am autorizatie de constructie si tot ce-mi trebuie din punct de vedere legal) dar m-am trezit ca pe deasupra terenului sunt niste fire care traverseza terenul in diagonala sunt fire tv si probabil de telefonie sau internet care pleaca de pe un stalp si ajung la vecin.Intrebarea este daca au voie sa traga firele astfel si care este calea legala prin care-i acestea sa ocoleasca terenul,proprietatea mea si in cazul in care nu o fac daca am voie sa le tai.Firele sunt undeva la inaltimea de 4 metrii si la un moment dat ridicand casa o sa trec de inaltimea la care se afla.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


DinuX a scris:

Dar aia cand au intins firele peste proprietatea lui ca sa faca economie la cabluri, stalpi, multiplicatoare de semnal nu i-au adus un prejudiciu?


Ba i-au adus. Tocmai despre asta se discuta. Sau intrebarea dvs. se refera la altceva ?
nu, discutia este ca omul are niste cabluri care traverseaza aerian proprietatea, pentru desfasurarea lor nu si-a dat acordul iar acum vrea sa se apuce de construit si-l incurca. Si sunt unii forumisti care sugereaza c-ar trebui sa dea in judecata proprietarii cablurilor, ca daca le dezafecteaza singur risca sa fie acuzat de distrugere...
Iar eu sunt de parere ca daca acele cabluri sunt amplasate ilegal (nu au acceptul lui pentru amplasarea pe proprietate, si probabil nici nu este un proiect autorizat de primarie) are dreptul sa readuca totul in starea initiala pe proprietatea personala, fara a mai pierde timp, bani si nervi prin tribunale. Atentie, nu sunt cabluri de electricitate (interesul national) ci de comunicatii (interesul privat).
Dar poate gresesc, nu sunt jurist de specialitate, iar Romania este tara tuturor posibilitatilor, oricine poate sa faca ce vrea pe proprietatea mea iar eu sa nu pot decat sa astept...
Notificati situatia aparuta la firma de cablu, dati termen, obtineti numar de inregistrare pe o copie a notificarii pentru a dovedi ca au primit aceeasi compunere si dupa expirarea termenului demontati tot ce va sta in cale
Exista totusi o legislatie in sensul asta: [ link extern ]
sandro a scris:

Exista totusi o legislatie in sensul asta: [ link extern ]


Bravo, asa ceva asteptam... Nu se respecta art. 5 (1) c). Initiatorul ar trebui sa instiinteze operatorii ca le va dezactiva retelele. Poate sa le dea un termen larg, de 30 de zile de exemplu...

Alte discuții în legătură

Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau inchisoare! ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare conform art. 217 dn cod penal, care se refera la distrugerea, cu pedeapsa intre o luna si 3 ori amenda. Mentionez ca am fost dat in ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere romtelecom tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Prin certificatul de urbanism am acceptat ca pe terenul meu sa intervina personalul Romtelecom, iar lucrarile de sapaturi ale constructorilor mei ... (vezi toată discuția)