in decembrie s-a declarat starea de insolventa,am contestat decizia de intrare in insolventa si administratorul judiciar propus de creditor deoarece se afla in incompatibilitate acesta fiind cumnata cu avocata aparatorului,avocata fiind nepoata acestuia ,apelul avand termen 09.04.2014.In data de 17.03.2014 am fost la sediul administratorului judiciar si am predat actele originale ale societatii si am convenit sa realizam inventarierea bunurilor.Am constatat apoi ca administratorul judiciar in data de 14.03.2014 depune tabelul preliminar la tribunal si noua nu ne este adus la cunostiinta,apoi in data de 17.03.2014 deci in aceeasi zi cand am predata actele a depus Raportul de intrare in faliment.Este posibil ?Apelul nu s-a judecat avem termen de judecata 30.04.2014 ii este frica ca va fi recuzata si grabeste falimentul .Este posibil declansarea falimentului ?Astept parerile d-vstra multumescc
Informatiile pe care ni le dati nu sunt foarte elocvente si e destul de greu sa ne dam cu pararea fara sa ne puneti la dispozitie actele.
Ati avut posibilitatea sa depuneti contestatie prin care sa recunoasteti sau sa contestati starea de insolventa. Presupun ca vi s-a respins.
Administratorul judiciar numit de instanta are la dispozitie 20 de zile de la demnarea sa depuna raportul prin care sa propuna fie intrarea in procedura simplificata (faliment), fie continuarea perioadei de observatie din procedura generala. (art. 54 legea insolventei).
De asemenea administratorul judiciar are ca atribuitie sa transmita notificare tuturor creditorilor debitoarei in insolventa pentru a depune cereri de admitere ale creantelor acestora, precum si termenul. Ulterior primirii, administratorul va verifica aceste cereri si va intocmi tabelul preliminar.
Referitor la sustinerile privind rudenia mie imi e destul de neclar ce spuneti... administratorul e ruda cu avocata cui?...despre ce aparator vorbiti?
Cel mai bine este sa contactati un avocat care sa analizeze toate actele puse la dispozitie si sa va ofere solutii concrete.
Procedura insolventei presupune mare atentie in a nu pierde termene importante, dar mai ales drepturi.
administratorul judiciar a fost propus de avocata creditorul care a cerut insolventa,avocata creditorului este cumnata cu administratorului judiciat (. si totodata avocata creditorului este nepoata fiului acestuia).Termenele nu au putut fi respectate deoarece insolventa s-a declansat in 06.12.2013 ,decizia am primit-o pe 10.02.2014 deci cu 60 zile intarziere.Cum mai puteam sti care sunt termenii reali ,Da am contestat decizia in apel si totodata am recuzat si administratorul judiciar ,s-a dat termen de judecata 09.04.2014.Pana la termenul de judecata al apelului am achitat intregul debit pe care il datoram creditorului, .Am primit o adresa de la administrator judiciar de predare a actelor societatii in data de 17.03.2014 am fost la sediul aceseea am predat actele originale ale societatii si stampila. si am convenit sa efectuam inventarierea bunurilor ,a marfurilor si mij.fixe ,sa depunem lista creditorilor.Dupa ce am plecat de la administrator am aflat de pe net am intrat la Registrul Comertului si am vazut ca ea depusese tabelul preliminar cu teri zile in urma intalnirii noastre adica pe 14.03.2014 si nu imi spusese nimic cu toate ca avea obligatia,in aceeasi zi de 17.03.2014 cand am predat actele adepus si Raportul cu propunerea de intrare in faliment si deasemeni nu ne-a comunicat nimic.Ce puteam deduce decat ca nu o interesa sa ne contacteze ci sa faca totul pe ascuns ca sa poata falimenta unitatea ,dupa actele pe care le-am depus in instanta bilanturile din ultimii trei ani unitatea are profit,are resurse materiale si imobile de peste 107000 euro, deci unitatea se poate reorganiza dar Raportul nu indica reorganizare ci falimentul.In data de 29.03.2014 se deschide procedura de faliment,deci nu se judecase apelul este posibil? da caci ele se grabesc pentru a falimenta unitatea nu pentru a recupera deditul. impart averea noastra in familie.Este posibil????La judecarea apelului curtea a cerut un termen scurt pe 30.04.2014?Deci ce putem crede???Acum am contestat falimentul ,am recuzat lichidatorul acesta fiind tot administratorul judiciar.Nu stim ce sa mai facem??? cui sa ne adresam.Ce sfaturi ne puteti da?Multumesc.
Ati mai pus intrebari in site in legatura cu acelasi dosar. Ati primit sfaturi generale, evident.
Insolventa, falimentul sunt proceduri complexe.
Nu va asteptati ca pe baza unor informatii incomplete si pareri din partea dvoastra, consultantii sa va dea raspunsuri care sa va rezolve problemele.
Luati legatura cu un avocat si in acest mod veti primi sfaturi, dar si rezolvari.