avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare curte de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare curte de apel

O curte de apel a declarat ilegala o hotarare a unui consiliu local referitoare la ridicarea masinilor stationate neregulamentar. Hotararea este definitiva si irevocabila.
Unei rude i-a fost ridicat autoturismul, a achitat suma necesara inapoierii, a depus plangere prealabila, in care a invocat ilegalitatea hotararii consiliului local si a dispozitiei de ridicare, dar i-a fost respinsa.
In aceasta situatie mai trebuie sa inaiteze actiune in contencios? Daca nu, cum poate recupera suma achitata firmei de ridicari auto ?
Cel mai recent răspuns: ContSters134265 , utilizator 20:26, 11 Aprilie 2014
tot ptin instanta
Sa inteleg ca trebuie sa depuna actiune in contencios la tribunal impotriva HCL, sau obligatia de a face la judecatorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acþiune în contencios administrativ a hcl; pârâþi; plângere prealabilã stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m În data de 16.02.2011 am fost nevoit sa platesc o \"[b]taxa de deblocare[/b]\", taxa impusa prin \"[b]Proces verbal constatator[/b]\", act întocmit de ... (vezi toată discuția)
Ridicarea masinilor parcate lili_khanem lili_khanem in data de 05.03.2015 mi-a fost ridicat autoturismul parcat in sec 6.doresc sa stiu daca acest lucru este ilegal. deoarece am inteles ca instanta a ... (vezi toată discuția)
Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)