avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare prin avocat la dezbaterea succesiunii - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare prin avocat la dezbaterea succesiunii - posibil?

Un mostenitor care din cauza lipsei de timp si a distantelor mari nu poate face dezbaterea succesiunii in mod normal la un notariat, poate apela la un avocat?
Cel mai recent răspuns: Petrescu Laurentiu , Avocat 20:27, 11 Aprilie 2014
Da, pentru a fi reprezentat.

Nu, dacă întrebarea se referă la competenţa avocatului de a dezbate succesiunea.
da, il poate imputernici pe avocat sa actioneze ca mandatarul sau in dezbaterea succesiunii
Va multumesc. Da mostenitorul sa fie reprezentat de avocat, fiind vorba de 3 succesiuni.
nici o problema.
Deschiderea succesiunii este doar in competenta notarilor publici ,sau in cazul in care sussesorii nu se inteleg asupra masei de impartit,cotelor succesorale,calitatii de succesor ,etc.. se pot adresa instantei judecatoresti competente.Cu toate acestra nimic nu-l impiedica pe unul sau mai multi prezumtivi mostenitori sa faca o simpla declaratie de acceptare a succesiunii la un notar care are sediul aproape de dinsul, si dupa ce detine aceasta dovada poate imputernici un avocat din cadrul oricarui barou din tara sa se deplaseze la notarul unde se dezbate succesiunea sau in instanta si sa-l reprezinte cu drepturi depline in baza mandatului acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect redactata urmatoarea procura de reprezentare succesorala + vanzare (autentificata si apostilata in strainatate) roxanna_v roxanna_v Buna ziua, Suntem 5 frati si ambii parinti au decedat, mama in 2002 iar tatal in 2010. Nu s-a facut pana acum niciun fel de demers cu privire la succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire disputata kubolens kubolens Buna ziua, O doamna care este cetatean american, dar nascuta in Romania, din parinti romani ma roaga sa o ajut in urmatoarea speta: tatal dumneaei a decedat ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)