avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Revizie obligatorie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Revizie obligatorie?

As vrea sa stiu daca este obligatorie revizia la un an, pt o masina noua, adica cumparata acum un an ( Logan- an fabr. 2013)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:51, 12 Aprilie 2014
Reviziile se fac in conformitate cu indicatiile producatorului din cartea tehnica la un anumit nr de kilometri sau un interval de timp in ani in functie de tipul motorizarii, benzina sau motorina luandu-se in considerare primul termen care se implineste (in km sau in ani).

Daca se implineste anul inaintea nr de km atunci se face revizia la un an, daca faci nr de km inainte de implinirea anului faci revizia inainte de atingerea nr de km.

Producatorii si vanzatorii/dealerii conditioneaza acordarea garantiei de respectarea termenelor reviziilor iar revizia trebuie facuta inainte de implinirea termenului.

De ex. diesel -rev 1 se face la 15000 km sau un an, la benzina 20000 km sau un an.

Termenele reviziilor sunt indicate in manualul de utilizare si acordare a garantiei.

Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
cyan, moderator
Fiţi mai exactă. Dacă vă referiţi la verificarea tehnică obligatorie atunci aceasta se face la doi ani.
Parerea mea este ca a fost destul de exacta precizand "revizie" si nu ITP.
Probabil este nelamurita care este treaba cu nr de km si termenul de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, daca se cumpara o mașina bmw noua din austria, dealerul ... Apartament2018 Apartament2018 Salut, Daca se cumpara o mașina bmw noua din austria, dealerul din românia respecta garanția in aceeași termeni ca și atunci când e cumpărată din ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa revizia auto obligatorie Vulturudac Vulturudac probleme dupa revizia auto obligatorie la masina noua de 2 ani,8000 km dupa revizie a disparut autocolant cu date identificare motor de sub capota ... (vezi toată discuția)
Pierdere garantie auto sorin67 sorin67 Am cumparat un Logan 1,4MPI prin firma in 2008 si datorita faptului ca am circulat foarte putin, circa 1000(una mie) km in primul an, nu am mers la revizia ... (vezi toată discuția)