avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar!!

Buna ziua...am si eu o nelamurire in ceea ce priveste itnroducerea impozitului forfetar...pana la urma, ramane si impozitul pe profit de 16%, sau cum e?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:59, 30 Aprilie 2009
Nu este vorba de doua impozite.De ce toata lumea a inteles asa?!#-o

este vorba de acelasi impozit de 16% si 3% microintreprinderi, doar ca s-a impus un prag minim.Nu mai putin de...
nu e clar dacă acest minim se calculează pe trimestru sau cumulat de la începutul anului (pt. 2009 -1 mai)
adică în trim cu imp. profit>impozit minim e clar că plăteşti imp. pe profit. În trim următor când se constată o diminuare de profit, deci nu datorezi imp, atunci plăteşti la pragul minim calculat pe trim respectiv.... sau compari cu impozitul pe profit datorat cumulat şi declari respectiv plăteşti diferenţa faţă de suma aferentă perioadei anterioare. Aşa ar rezulta din Ex. III. unde apare noţiunea de "impozit pe profit de recuperat"
Spuneti-mi va rog frumos...unde in lege este prevazut acest lucru, si anume ca 16%, respectiv 3% devine impozit forfetar? nu este vorba de doua lucruri diferite? totusi..impozitul forfetar se aplica veniturilor si 16% profitului.

Multumesc pt lamurire!
stanceni a scris:

Spuneti-mi va rog frumos...unde in lege este prevazut acest lucru, si anume ca 16%, respectiv 3% devine impozit forfetar? nu este vorba de doua lucruri diferite? totusi..impozitul forfetar se aplica veniturilor si 16% profitului.

Multumesc pt lamurire!

As avea si eu o intrebare. Impozitu forfetar se aplica si Asociatiilor Familiale (AF-urilor) si Persoanelor fizice autorizate (PF-uri)????? Ce se intampla in cazul in care un AF a depus declaratiile de venit pe 2008 s-a primit impunerea si s-a platit impozitul datorat la stat?????? Sincer mi se pare stupid sa fie incluse in aceasta categorie si AF-urile si Pf-urile care de obicei au venituri relativ mici din activitatile independente pe care le desfasoara......
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine! Multumesc
Nu se aplica decat societatilor comerciale.
Penru @stanceni.Nu sunt doua impozite.Cei care sunt platitori de impozit pe venituri platesc in continuare 3% imp.pe venit dar nu mai putin de o anumita suma, suma care se stabileste in functie de veniturile realizate in 2008.Cei care sunt platitori de impozit pe profit, la fel, platesc 16% impozit pe profit dar nu mai putin de....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar danyyyyy danyyyyy va rog sa ma ajutati si pe mine, in 2008 am fost microinteprindere si am platit un impozit de 9000 la venituri de 40000, in trimestrul 1 din 2009 am fost tot ... (vezi toată discuția)
Mod de completare declaratia 101 profit an 2009 consela consela la 31.12.2009 am urmatoarea situatie: impozit ptofit anual calculat cumulat =3869 transa impozit forfetar cf cifra afaceri 2008= 5733 imp profit trim I ... (vezi toată discuția)
Mod de completare declaratia 101 profit consela consela la sfarsitul anului 2009 am urmatoare situatie: impozit profit anual calculat cumulat=3869 transa impozit forfetar cf cifra afaceri 2008 =5733 imp profit ... (vezi toată discuția)