Parerea mea este ca la randul 4 (impozi pe profit trim. IV), respectiv randul 9 (impozit minim trim. IV) se trece doar daca in declaratia 100 din luna decembrie nu ati declarat nimic.
In cazul acesta termenul este 25 februarie.
Iar referitor la situatie dvs:
Randul 44 ati spus ca aveti 3869 lei.
CII :
randul 1 - se preia automat suma de 3869 lei
Randul 3 - se inregistreaza 4596 lei (adica cat ati declarat prin decl.100= 803+1567+2226)
Randul 5 - nu se inregistreaza nimic, pentru ca ati spus ca tot anul ati avut declarat imp. profit, iar la decembrie nu ati declarat imp.minim in decl.100 )
Randul 9 - se inregistreaza 2150 lei imp. minim (5733/8 luni *3 luni), pentru ca nu l-ati declarat in decembrie prin decl.100.
Randul 12 (Diferenţa de impozit pe profit de recuperat) - rezulta imp.profit de recuperat 727 lei
Randul 13.1 impozit pe profit datorat final - 1423 lei (adica 2150-727)
Cel putin asa imi da mie. Am facut un exemplu in programul de declaratie 101 si acesta este rezultatul final.
In plus am si eu o situatie similara, in care mie imi rezulta imp. profit de recuperat 108 lei si ma tot gandesc daca este corect asa. Pentru ca nu-mi da de recuperat tot impozitul minim ( din sept. si dec.), ci doar diferenta dintre impozitul pe profit anual (corect calculat - R44) si impozitul pe profit initial declarat la martie si iunie (profit care ulterior l-am pierdut).
Poate exista cineva care sa confirme sau sa infirme parerea mea.
Repet, am si eu o situatie similara.
~ final discuție ~