Buna ziua, beneficiez de indemnizatie de crestere copil, fiind salariata la o institutie de stat, dar sunt si agent de broker din anul 2008...iar de indemnizatie beneficiez din 2012...nu am stiut ca nu am voie sa am si alte venituri impozabile, nimeni nu m-a intrebat cand mi-am depus dosarul de maternitate daca am si alte venituri, iar acum dupa 2 ani si 4 luni ( pt ca sunt in maternitate pana la 3 ani) mi-a venit cate o adresa de la Agentia de Plati, la locul de munca si la agentia de asigurari, cum, ca, am fost gasita cu venituri impozabile si ca trebuie sa dovedesc ca nu e asa....ce am de facut in acest caz?
Mentionez ca am si o intreprindere individuala, dar nu s-a specificat nimic de aceasta.
La depunerea dosarului ati dat declaratie pe proprie raspundere ca de la data suspendarii contractului de munca nu mai realizati venituri.
Daca ati realizat venituri in aceasta perioada si probabil ca ati realizat,veti returna suma obtinuta din indemnizatie.
Multumesc de raspuns... in declaratie cand am completat, cu siguranta am omis sa precizez ca am si alte venituri, pt ca fac de mult timp acest lucru si nu m-am gandit nici o clipa ca la asta se refera,deci va trebui sa restitui toata suma obtinuta in acesti doi ani? si daca nu o voi restitui, pt ca nu am de unde, ce se va intampla?
O lege idioata pot spune...da, am realizat si alte venituri pt ca nu imi permiteam doar cu indemnizatia sa-mi cresc copilul si mai cu seama sa-l tratez, de aceea am si ramas in continuare pana la 3 ani...cu indemnizatia statului si alocatia sigur nu ma descurcam...bine ca se uita la noi mamicile care pe langa faptul ca aduc bani la stat si lucrez legal, nu imi dau voie sa muncesc pt a-mi trata copilul...ne impinge sa lucram la negru, asa vom castiga si mai mult si nu mai trebuie sa declar nimic!!!! nu doamna? va multumesc de raspuns inca o data!
Stiu ca sunteti suparata,dar din pacate asa este legea.Indemnizatia se acorda tocmai pentru a sta acasa cu copilul.Eu ce sa va spun am avut indemnizatie plafonata la 600 lei cu gemeni.Ar fi trebuit sa iau o suma mult mai mare,dar unde-i lege...
Imi pare rau,presupun ca nu e tocmai ok daca stati acasa pana la 3 ani.