avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa munca in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa munca in strainatate

Spuneti-mi, va rog, am 15 ani de munca in strainatate, daca ma intorc in tara as putea beneficia de somaj? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 12 Aprilie 2014
In strainatate , ati lucrat cu c.i.m.? Acum ce statut aveti in strainatate?
Inca lucrez dar as vrea sa ma intorc in tara.
În general, puteţi beneficia de prestaţiile de şomaj atâta timp cât rămâneţi în ţara care vi le plăteşte. Puteţi, totuşi, să transferaţi aceste prestaţii în altă ţară din UE, cu condiţia să vă căutaţi un loc de muncă în ţara respectivă şi să îndepliniţi anumite formalităţi.

Detalii mai multe gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj obtinut in strainatate se poate transfera in romania? Sabina_AT Sabina_AT Buna ziua, Am lucrat 3 ani in Austria, dar contractul meu a ajuns la sfarsit. As dori sa stiu daca aplic aici pentru ajutor de somaj, acesta este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/ pensie handicap gradul ii din romania in olanda damma damma Buna seara, sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern. Urmeaza sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Somaj cristian1121 cristian1121 am fost licentiat in data de 20-11-2015.Am mers azi la centro per l-impiego si acolo mi-au spus ca daca nu am carte de identitate italiana nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)