avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul de somaj obtinut in strainatate se poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul de somaj obtinut in strainatate se poate transfera in Romania?

Buna ziua,

Am lucrat 3 ani in Austria, dar contractul meu a ajuns la sfarsit. As dori sa stiu daca aplic aici pentru ajutor de somaj, acesta este transferabil si in Romania. Mai exact, pot beneficia de aceeasi suma de bani primita de la statul austriac, chiar daca eu imi caut de lucru in Romania?
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
Sabina_AT, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 15 Februarie 2016
Puteţi, totuşi, să transferaţi ajutorul de somaj obtinut in Austria in Romania, cu condiţia să vă căutaţi un loc de muncă în ţara şi să îndepliniţi anumite formalităţi.

Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa munca in strainatate irinagianina irinagianina Spuneti-mi, va rog, am 15 ani de munca in strainatate, daca ma intorc in tara as putea beneficia de somaj? Multumesc! (vezi toată discuția)
Bună ziua , locuiesc în austria și sunt pensionară limita ... jasminne jasminne Bună ziua , locuiesc în Austria și sunt pensionară limita de vârstă din România , acum lucrez și la data de 1 nov 2024 aș împlini vârsta de ... (vezi toată discuția)
Inscriere formular u2 in romania fimilim fimilim Buna. Am obtinut formularul U2 in Austria iar urmatorul termin, (prezentarea la organul care acorda somajul) este stabilit in decembrie 2015. Urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)