Am donat un apartament singurului copil pe care l-am avut in acel moment (acum 5 ani) si care atunci avea 22 ani. Acum am infiat un copil si vreasu sa stiu daca donatia facuta acum 5 ani mai este valabila si daca copilul infiat poate mosteni cota parte din apartamentul donat?
Multumesc
nu aveți cum să revocați donația decât dacă există vreo situație care o invalidează legal. altcumva donația fiind un act unilateral de voință, fără clauze, ea nu incumbă nici o obligație recipientului.
Donatia este un contract esentialmente irevocabil.
Donaţia poate fi revocată pentru ingratitudine şi pentru neexecutarea fără justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul.
Am gasit un text de lege care zice ceva de genul:
- Donaţia se revocă de drept atunci când ulterior perfectării ei, donatorul dobandeste un copil din căsătorie sau din afara căsătoriei...
Asta vreau eu sa stiu daca nefiind tatal natural al copilului,mai este valabil acest paragraf din lege? copilul infiat poate mosteni cota parte din apartamentul donat?
in conformitate cu dispozitiile noului Cod Civil atrt. 1020-1029 revocarea donatiei pentru survenienta de copil nu se mai regaseste ca in codul civil vechi.
Act donatie
ContSters111875
Buna seara
Am si eu o problema legata de un act de donatie.
Eu si sotul meu ne am casatorit in urma cu 7 ani ,iar dupa 2 ani soacra mea i,a donat sotului ... (vezi toată discuția)
Donatie
Betea
Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)