avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DONATIE

Buna seara
Am si eu o problema legata de un act de donatie.
Eu si sotul meu ne am casatorit in urma cu 7 ani ,iar dupa 2 ani soacra mea i,a donat sotului meu prin act de donatie cu scutire de raport o parte din casa. Acum dupa 5 ani ne ameninta cu stricarea actului de donatie. Mentionez ca noi am renovat casa batraneasca,am mai costrui 2 camere si multe altele. Va putea strica actele chiar daca este un act cu scutire de raport si la toti ceilalti frati 3 le a dat acelasi fel de acte . Va rog sa mi spune-ti daca va reusi acest lucru si ce putem face noi sa nu pierdem acest proces.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:25, 12 Noiembrie 2009
Nu puteti face nimic,
Batrana poate dispune cum doreste de averea ei.
Scutirea de raport nu inseamna nimic cat traieste ea, inseamna doar, dupa decesul ei, ca partea pe care v-a donat-o nu mai revine la masa succesorala chiar daca alti mostenitori ar cere raportul donatiilor.
Donatiile sunt irevocabile, totusi. Nu merge sa dai azi ceva si poimaine sa spui ca nu-ti mai place.
@parmena, buna seara. In primul rand, va rugam sa evitati scrierea mesajelor cu majuscule , intrucat este contrar regulamentului acestui forum .Va multumim pentru intelegere.

Trebuie sa stiti ca actul de donatie este un act esentialmente irevocabil . Totusi, exista unele exceptii, strict si limitativ prevazute de lege. De exemplu, revocarea donatiei pentru ingratitudine, adica, sotul dvs. , dupa inchieerea actului de donatie, a avut un comportament inadecvat fata de mama sa , aducandu-i diverse ofense, insulte sau chestiuni de acest gen. Apoi, mai este survenienta de copil-cazul in care donatarului (soacrei) i s-ar fi nascut un copil, lucru zic eu imposibil :). Asadar , daca relatiile au fost unele cordiale intre donator si donatar , nu prea exista sanse de revocare. Sa incercati si de acum inainte sa mentineti relatia cat mai agreabila, fiind interesul dvs.

da, achiesez la colega "legally".:D Donatia este esentialmente irevocabila si nu poate fi revocata decat pentru cauzele enumerate de d-soara legally.:hammer:
Eu cred ca soacra poate revoca donatia invocand deteriorarea relatiilor si ingratitudinea dumneavoastra si a sotului .
Nu ar fi nici primul si nici ultimul act de donatie revocat .

Alte discuții în legătură

Act de donatie danut74 danut74 soacra mea a facut act de donatie sotiei mele pe o garsoniera...acum vrea sa strice actul de donatie....se poate?:O (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei simimuri simimuri Am donat un apartament singurului copil pe care l-am avut in acel moment (acum 5 ani) si care atunci avea 22 ani. Acum am infiat un copil si vreasu sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca donatia? blueeyes56 blueeyes56 Buna ziua, as dori sa stiu ce sanse am sa recuperez casa care am donat-o fiicei mele si sotului ei,ca bun comun si cu scutire de raport, deoarece au divortat ... (vezi toată discuția)