avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

soacra mea a facut act de donatie sotiei mele pe o garsoniera...acum vrea sa strice actul de donatie....se poate?:O
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:22, 19 Iulie 2011
Nu poate strica cu ghilimele de rigoare donatia, adica a o revoca. Donatia se revoca din cauza neindeplinirii sarcinilor, daca e donatie cu sarcini, pt ingratitudine, adica atentat impotriva donatorului, delicte si cruzimi, refuzul de alimente, si pt survenienta de copil, adica donatorului I se mai naste un copil dupa incheierea actului de donatie. Si donatia mai este revocabila intre soti.
Unul din caracterele juridice ale contractului de donatie este irevocabilitatea (aceasta este regula in materie,exceptia fiind donatiile intre soti,care sunt revocabile).
O donatie se poate revoca in unul din urmatoarele:

-Cand sarcinile impuse donatarului nu sunt respectate
- Pentru ingratitudine ( atentat la viata donatorului , delicate, cruzimi, injurii grave la adresa donatorului, refuzul de a acorda alimente donatorului)
- Pentru survenienta de copil - daca in momentul donatiei donatorul nu avea nici un copil sau alt descendent si ulterior I se naste un copil.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
luiza2008, utilizator
soacra mea mai avea doi copii in momentul ce a facut actul de donatie iar donatia nu a fost cu sarcini...vrea sa strice actul de donatie pt simplu fapt ca sotia mea sa casatorit cu mine impotriva vointei soacrei mele
Nu se poate! Dormiti linistit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie ContSters111875 ContSters111875 Buna seara Am si eu o problema legata de un act de donatie. Eu si sotul meu ne am casatorit in urma cu 7 ani ,iar dupa 2 ani soacra mea i,a donat sotului ... (vezi toată discuția)
Donatie Betea Betea Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)
Anulare donatie adinavisan adinavisan Va rog sa-mi spuneti daca o donatie se poate anula , in ce conditii si in ce termen de la inregistrarea ei la notar. (vezi toată discuția)