Buna ziua,
Situatia noastra (eu si sotul) este urmatoarea: asociati intr-un SRL, sotul fiind si administrator. In 2008 am contractat, pe firma, un credit ipotecar pe 15 ani si am semnat si un contract de fidejusiune. In 2013 am ajuns in situatia de a nu mai putea plati ratele la acest credit (si nici la cele 2 credite de nevoi personale pe care le aveam si eu, si sotul). Am depus cerere de insolventa, luna viitoare urmeaza sa se pronunte falimentul firmei si sa se demareze organizarea licitatiei pentru imobilul achizitionat prin credit ipotecar. Intrebarea mea este in ce masura si pentru cat timp isi va produce efectele contractul de fidejusiune? Raspunderea noastra ca fidejusori este limitata la marimea capitalului social al firmei? Sau se refera la intregul credit restant (+ dobanzi si penalitati acumulate pana la intrarea in insolventa)? In momentul de fata nu avem nici venituri, nici alte proprietati. Cat timp vom fi supusi executarii silite de catre banci atat pentru creditul pe firma, cat si pentru creditele de nevoi personale (la creditele personale nu am depus nici o garantie)? Si cum putem verifica daca a incetat urmarirea silita? Multumesc anticipat!
Ati acceptat sa raspundeti cu bunurile proprii pentru imprumut, asa ca veti fi urmariti pe toate bunurile. Daca nu se acopere datoria vor fi urmarite salariile pe viitor, banca face somatii, astfel ca nu va interveni prescriptia.
Executare fidejusor
TudorHR
Buna ziua,
Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)