avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca respinge creditul fara a da explicatii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca respinge creditul fara a da explicatii

Buna ziua,

Poate o banca sa respinga dosarul de credit fara a da vreo explicatie??? In perioada asta de degringolada totala am tot incercat sa iau un credit relativ mic si apropae toate bancile mi-au respins dosarul fara nicio explicatie. Este f frustrant avand in vedere ca pana acum au dat credite cu duiumul fara sa tina cont de nimic iar acum cu salariu f mare si fara sa ceri o suna f mare(5000 euro) ti se respinge dosarul si nu primesti nicio explicatie. Sunt obligati sau nu sa dea explicatii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Credit Star , Consultant credite si finantari 11:33, 3 Mai 2009
Nu sunt obligati sa dea explicatii.Ce mai...transparenta totala.
davideg a scris:

Nu sunt obligati sa dea explicatii.Ce mai...transparenta totala.


Bancile sunt societati comerciale private. Ele fac afaceri in confirmitate cu legislatia Roamaniei, cu normele BNR si cu normele sale interne. De ce trebuie sa se dea o explicatie? Transparenta pentru ce? Pentru ca nu isi asuma un risc? Haideti sa fim seriosi.

Doamna roxys,
Motivele pentru care vi se resping cererile de credit pot fi foarte multe. O adeverinta de salariu falsa, emitentul adeverintei are o situatie financiara proasta care il pune in imposibilitatea de a acorda un salariu atat de mare, sau a emis astfel de adeverinte care s-au dovedit false, faptul ca nu aveti niciun fel de bun in proprietate, ca v-a fost marit salariu cu o suma foarte mare in ultimile 6 luni ceea ce face evident ca a fost marit doar pentru obtinerea creditului, etc.
Bun,

Dintre toate motivele pe care le-ati expus nu ma pot asocia decat cu faptul ca nu am niciun bun in proprietate...dar fiind credit de nevoi pers fara garantii nu-mi imaginam ca pot refuza. In fine...asta e tara noastra draga in care traim. Cat despre transparenta...un intuneric mai mare decat cel in care ne aflam acum nu cred ca exista nici intr-o gaura neagra.
buna ziua,
fiecarei persoane i se realizeaza un scoring : astfel, daca sunteti proprietar aveti un punct, daca aveti salariul peste o anumita suma mai aveti un punct, daca lucrati in aceeasi societate de mai mult de un an mai aveti un punct si asa mai departe. exemplele date sunt la intamplare. fiecare banca stabileste in functie de ce factori acorda acel punctaj. sfatul meu este sa contactati o firma de consultanta financiara din orasul dv. acesti consultanti vor stii exact ce sa faca pentru a va depune dosarul la acea banca la care va veti incadra in functie de scoringul dv. astfel veti economisi timp, bani si nervi. de obicei aceste firme dau consultatii gratuit, nu va percep comision din suma imprumutata de dv, pot doar sa ceara o taxa minima de depunere dosar care , in cazul uneui refuz sa le acopere cheltuielile cu depunere dosarului dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare de viata terezbarbu terezbarbu Buna ziua, sunt si eu un caz dintre cei multi care nu au fost si nu vor fi despagubiti niciodata de firmele de asigurari ! Socrul acum doi ani cand avea ... (vezi toată discuția)
Nu reușesc să obțin credit de nevoi personale. care să fie problema? spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, ma chinui de ceva timp sa obtin un credit de nevoi personale , dar sunt respins de toate bancile la care am fost (5 la nr) pe motiv de scoring ... (vezi toată discuția)
Ce ati face in locul meu ? kapaursula kapaursula Ma numesc Mihaela Ursulescu , 53 , bugetara , si am o problema la care nu am raspuns , adica , am un apartament de doua camere , in Onesti , unde valoarea lui ... (vezi toată discuția)