Scriu in numele unui amic, care nu are multe legaturi cu internetul. mai intai o sa scriu povestea si apoi o sa pun intrebarea :)
Vecini mei au locuit impreuna in Italia, dupa o casnicie de 13 ani si un copil de 6 ani, el din cauza anturajului s-a apucat de baut in nestire. Ea nu a mai suporta situatia, ia copilul fuge acasa (in Romania). Intenteaza binenteles divortul. El se trezeste la realitate in ultimul moment si isi da seama ce a facut si ca a pierdut in primul rand copilul de langa el.
Acum...prima infatisare este pe 6 mai, el nu are posibilitatea sa ajunga la proces. Nu vrea absolut nimic decat dreptul de a vizita copilului . Ii este teama ca mama sa-i interzica acest lucru.
intrebarea lui este...daca el nu poate ajunge la divort, ea ii poate interzice dreptul la vizite? ce ar trebui sa faca sa nu cumva sa piarda de tot copilul?
Nu se pune problema de a nu avea legături cu copilul.
Dreptul la vizită îl va avea.
Problema va fi cu distanța. Probabil nu va avea dreptul să-l ia pe copil în Italia în fiecare weekend ;) . Dar la domiciliul copilului (dacă acesta va fi stabilit la mamă) va avea drept de vizită fără nici o problemă.
Daca nu se poate prezenta, poate imputernici un avocat caresa-i apere interesele. ca mama sa nu ii interzica practic sa isi viziteze copilul, sa ceara un program de vizita in instanta ca si acest aspect sa fie stabilit.
cel mai bine este sa-si angajeze aun avocat care sa-l reprezinte, altfel, neparticipand la proces nu se poate apara si poate sa se trezeasca cu cine-stie-ce.
de asemenea trebuie neaparat sa formuleze cerere reconventionala prin care solicita dreptul de vizita. altfel nu se acorda, din oficiu.
ar trebuie sa se grabeasca sa depuna cererea reconventionala , daca nu cumva termenul de 25 de zile a trecut si situatia se complica
Divort
smeuionutalexandru
buna ziua,
sunt insurat si am un copil,dar sunt in divort. eu sunt plecat in spania,si nu ma pot prezenta la proces. problema e ca nu am nici de munca deci ... (vezi toată discuția)