avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare in contul creantei
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare in contul creantei

Sunt creditor intr-un doasr de executare silita.Creditul depaseste valoarea imobilului scos la licitatie in scurt timp.Nu exista alti creditori.Pot sa adjudec imobilul in contul unei parti a creantei?Trebuie sa particip la licitatie obligatoriu sau mi se poate incredinta direct imobilul?Daca da,in baza carei legi?Trebuie acordul debitorului?
Cel mai recent răspuns: ieseugenia , utilizator 06:49, 26 Aprilie 2014
DA, adjudecarea in contul creantei reprezinta pentru creditori o varianta alternativa de recuperare a creantelor.Prin depunerea creantei in tot sau in parte in contul pretului, in limita valorii minime de 75% din pretul de pornire a primei licitatii, la cererea creditorului, executorul poate declara adjudecatar al bunului imobil scos la vanzare prin licitatie publica pe insusi creditorul obligatiei. Prin adjudecare, creanta va fi diminuata sau chiar stinsa cu valoarea pretului adjudecarii. Cred ca m-am facut inteleasaB-)
Multumesc frumos.PENTRU DEPUNEREA CREANTEI EXISTA UN FORMULAR SAU SE PREZINTA DOAR O CERERE SIMPLA EXECUTORULUI?
Luni am licitatie unde se scoate la vanzare un imobil al carui pret acopera doar partial creanta,prin urmare executorul vatrebui sa continue executarea pana la recuperarea integrala a debitului.Executorul m-a anunta ca in cazul in care adjudec eu,nu incheie procesul verbal daca nu ii achit integral onorariule 8700 lei.Eu am achitat 800 lei din acest onorariu anticipat si am platit integral cheltuielile de executare pana in prezent-expertiza,publicitate.Intrebare:are dreptul executorul sa conditioneze incheierea procesului verbal de adjudecare de plata integrala a onorariului,avand invedere ca nu s-a recuperat integral creanta?Mentionez ca executorul are de unde recupera diferenta dar refuza iar la cererile mele de staruinta refuza sa raspunda.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Fals adjudecatar interpretare cpc ContSters305985 ContSters305985 desi parae o problema de executare silita eu cred ca-i de procedura sunt creditor cu o creanta de 20% din valoarea imobilului scos la vanzare alt creditor ... (vezi toată discuția)