avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrierea datoriilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrierea datoriilor

Buna, am o datorie catre un IFN care era scadent in 2010, vreau sa stiu daca datoria respectiva se prescrie, din moment ce de atunci nu am primit nici o instiintare sau notificare, doar acum m-a sunat cineva de la o firma de recuperare
Cel mai recent răspuns: BStefan61 , utilizator 13:06, 14 Aprilie 2014
Bună ziua,
Potrivit art. 6 alin. 4 C.civ. și art. 201 din Legea 71/2011 raportat la prevederile art. 6 din Decretul Lege nr. 167/1958, având în vedere ipoteza notificării efectuată în cursul anului 2014 și data scadentă, poate fi justificat dreptul de a solicita eventual constatarea ca fiind intervenită prescripția dreptului material.
Va multumesc, constatarea prescriptiei eu trebuia sa fac si catre cine? catre IFN sau catre firma de recuperari?
Prescripția se constată în cadrul unei eventuale proceduri în fața instanței declanșată de creditor împoriva dumneavoastră.
Nu va asumati in scris debitul, nu semnati niciun angajament d eplata cu societatea de recuperare, nu faceti nicio plata cat de mica catre acestia.

Daca vor incepe legal (prin intermediul unui executor judecatoresc si cu incuviintarea instantei de judecata) executarea silita, veti avea posibilitatea sa formulati contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei si sa invocati prescriptia dreptului la actiune.
Mare atentie ce semnati. Este extrem de posibila interventia prescriptiei materiale. Insa, daca veti semna vreun act - fie si angajament de plata - prescriptia se sterge si se reiau alti 3 ani de executare! Succes!

Alte discuții în legătură

Rau platnic ,categoria l kike kike buna ziua, In 2004 am obtinut un card de cumparaturi cu suma de 450 ron de la o banca care nu mai este pe piata,sau ma rog ,a preluat-o alta ... (vezi toată discuția)
Prescripþie cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Care este termenul de prescriere a unei hotărâri judecătoresti care nu a fost pusă în executare 3 ani de la data pronunţării.Reclamantul nu a mers mai ... (vezi toată discuția)
Poprire kruk roox_me roox_me Buna seara, Din nou am o dilema, si sunt sigura ca ma veti ajuta. In 2006 fratele meu a facut un credit pentru nevoi personale la Raiff. A achitat ce a ... (vezi toată discuția)