avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calculare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calculare pensie de intretinere

In cazul unui salariat cum se calculeaza pensia de intretinere pentru copii? Ce inseamna venituri efective? Se iau in calcul orele suplimentare si bonurile de masa? Multumesc
Venitul net total realizat inclusiv bonurile de masa. Se poate acorda până la 1/4 în cazul unui copil.
Orele suplimentare, nefiind un venit constant, nu intra in calcul.

Cat despre bonurile de masa, parerile sunt impartite, la fel si solutiile instantelor.
In ceea ce priveste bonurile de masa, practica este neunitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
La ce salariu se raporteaza sporurile buziladiana buziladiana Salar de baza 762 , salar de incadrare 1074 , sporuri de 75%( conditii deosebite) rezulta 572 si 15% rezulta 114 Cum se justifica diferenta dintre salar de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fmrs Fmrs Buna ziua am și eu chemare la divorț si o să plătesc pensiei alimentara fetiței mele . Întrebarea mea este : cum se calculează ?exact 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)