avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sporuri permanente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sporuri permanente

in cazul concediului de odihna, sporul de vechime (ex. 5 %) scade fata de o luna normala de lucru ? Daca am 1000 ron si spor 5% primesc normal 50 ron, in luna in care am concediu primesc mai putin ? chiar daca se aplica de fapt la salariul brut care nu se modifica ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:42, 15 Aprilie 2014
@ ovidiu2406
Potrivit art.150 alin.1 C.mun., pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Prin urmare, sporul de vechime intra in calculul indemnizatiei de concediu.
deci primesc sporul la fel ca in alte luni fara concediu sau il primesc de fapt diminuat in functie de zilele lucrate? ma gandeam ca fiind aplicat la salariul brut care ramane acelasi si in luna in care am concediu ar trebui sa primesc aceeasi suma ?
Pe perioada de CO, nu se calculeaza spor de vechime. Acesta se acorda doar proportional cu zilele lucrate efectiv in luna respectiva.
In schimb, la calculul indemnizatiei de CO, care reprezinta media veniturilor realizate in cele 3 luni anterioare intrarii in CO, intra, pe langa salariul de incadrare, si sporul de vechime acordat in cele 3 luni, precum si alte sporuri, daca acestea exista.
k. nu prea pricep ce inseamna indemnizatia co, (presupun ca plata co), am primit mai putin in perioada concediului de odihna pt vechimea in munca, adica acei 5%, personal imi parea normal sa primesc aceeasi suma ca si in lunile lucratoare, pt ca salariul brut la care se aplica vechimea nu scade iar eu tot angajatul firmei sunt, dar asta este. Va multumesc pt lamuriri.
Logic ar fi cum spuneti dvs.
Daca ati primit fluturas pe luna in care ati avut CO, postati-l aici si putem sa-l verificam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de odihna iulia_s iulia_s Am mari nelamuriri in ceea ce priveste calculul concediului de odihna.Lucrez in cazino ,si in luna februarie am avut 8 zile de CO(restanta de anul trecut).CO ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)