avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii prin internet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii prin internet

O firma nou infiintata, platitoare de impozit pe profit si neplatitoare de TVA cu sediul in Romania, desfasoara activitati de prestari servicii pentru firme cu sediul in UE si in afara UE (servicii pe internet de publicitate, pagini WEB, etc).
In momentul in care cifra de afaceri va fi de 35.000 euro si firma va deveni platitoare de TVA, cum va emite facturi catre clientii din UE sau din afara UE, cu Tva sau fara TVA?
Pentru facurile de cheltuieli ale firmei (ex: chirie server, publicitate oferita de alte firme din UE si din afara UE, etc), se va deduce sau nu TVA?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:49, 6 Mai 2009
operatiunea este scutita de TVA
Conform carui articol din CF?
D.p.d.v TVA
Principalele servicii furnizate pe cale electronica si de telecomunicatii carora li se aplica scutiri de TVA sunt:
- serviciile pentru nevoile directe ale navelor maritime si aeronavelor utilizate de companiile aeriene care realizeaza, in principal, transport international de persoane si/sau de bunuri si/sau pentru incarcatura acestora;
- activitatile specifice posturilor publice de radio si televiziune, altele decat activitatile de natura comerciala;
- servicii educationale (invatamantul la distanta);
- jocuri de noroc.

Impozite si taxe locale
ART. 270
Taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate
(1) Orice persoană, care beneficiază de servicii de reclamă şi publicitate în România în baza unui contract sau a unui alt fel de înţelegere încheiată cu altă persoană, datorează plata taxei prevăzute în prezentul articol, cu excepţia serviciilor de reclamă şi publicitate realizate prin mijloacele de informare în masă scrise şi audiovizuale.

(11) Publicitatea realizată prin mijloace de informare în masă scrise şi audiovizuale, în sensul prezentului articol, corespunde activităţilor agenţilor de publicitate potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, cu modificările ulterioare, respectiv publicitatea realizată prin ziare şi alte tipărituri, precum şi prin radio, televiziune şi Internet.

(2) Taxa prevăzută în prezentul articol, denumită în continuare taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia persoana prestează serviciile de reclamă şi publicitate.
(3) Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se calculează prin aplicarea cotei taxei respective la valoarea serviciilor de reclamă şi publicitate.
(4) Cota taxei se stabileşte de consiliul local, fiind cuprinsă între 1% şi 3% .
(5) Valoarea serviciilor de reclamă şi publicitate cuprinde orice plată obţinută sau care urmează a fi obţinută pentru serviciile de reclamă şi publicitate, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată.
(6) Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se varsă la bugetul local, lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă şi publicitate.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
katica, utilizator
prin Cf sunt niste prevederi referitor la livrari intracomunitare si extracomunitare...ia vezi matalutza pe acolo:)
Nu gasesc, :rtfm:
V-as ruga frumos sa-mi indicati articolul daca se poate.

Multumesc!
Servicii intangibile, altele decât serviciile de telecomunicatii si servicii furnizate pe cale electronica - exceptie de la regula generala privind locul prestarii
art. 133 alin. (2) lit. g):
- inchirierea bunurilor mobile corporale, cu exceptia mijloacelor de transport;
- operatiunile de leasing avand ca obiect utilizarea bunurilor mobile corporale, cu exceptia mijloacelor de transport;
- transferul ai/sau transmiterea folosintei drepturilor de autor, brevetelor, licentelor, marcilor comerciale si a altor drepturi similare;
- serviciile de publicitate si marketing;
- serviciile consultantilor, inginerilor, juriatilor si avocatilor, contabililor si expertilor contabili, ale birourilor de studii si alte servicii similare;
- prelucrarea de date si furnizarea de informatii;
- operatiunile bancare, financiare si de asigurari, inclusiv reasigurari, cu exceptia inchirierii de seifuri;
- punerea la dispozitie de personal;
- acordarea accesului la sistemele de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice, inclusiv serviciile de transport si transmitere prin intermediul acestor retele, precum si alte prestari de servicii legate direct de acestea;
- telecomunicatiile;
- serviciile de radiodifuziune si televiziune;
- serviciile furnizate pe cale electronica;
- obligatia de a se abtine de la realizarea sau exercitarea, total sau partial, a unei activitati economice sau a unui drept mentionat mai sus;
- prestarile de servicii de intermediere, efectuate de persoane care actioneaza in numele si contul altor persoane, cand aceste servicii sunt prestate in legatura cu serviciile mentionate la acest punct.
Pentru serviciile de telecomunicatii, inclusiv serviciile de radiodifuziune si televiziune si serviciile furnizate pe cale electronica, se aplica reguli speciale atunci cand sunt prestate de prestatori nestabiliti in Comunitate catre persoane neimpozabile stabilite in Comunitate, care se regasesc in sectiunea urmatoare.
Locul prestarii pentru serviciile intangibile
Se considera ca serviciile intangibile au loc:
- acolo unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciul este prestat sau
- daca prestatorul si beneficiarul nu sunt stabiliti in aceeasi tara atunci locul prestarii este acolo unde beneficiarul este stabilit sau are un sediu fix pentru care este prestat serviciul, daca:
-beneficiarul este stabilit sau are sediul fix in afara UE sau
-beneficiarul este stabilit sau are sediul fix in UE si este o persoana impozabila.

Scutiri pentru serviciile intangibile
Principalele servicii intangibile scutite de TVA sunt servicii de asigurari si servicii de creditare, bancare si alte servicii de acest gen.
Persoana obligata la plata TVA in Romania pentru serviciile intangibile
In principiu, este prestatorul.
Prin exceptie, obligat la plata TVA va fi beneficiarul, daca urmatoarele conditii sunt indeplinite simultan:
- prestatorul nu este stabilit in Romania, chiar daca este inregistrat in scopuri de TVA in Romania, si
- beneficiarul este o persoana impozabila actionand ca atare, stabilita sau avand un sediu fix pentru care este prestat serviciul in Romania, chiar daca nu este inregistrat in scopuri de TVA.

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)