avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii prin internet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii prin internet

O firma nou infiintata, platitoare de impozit pe profit si neplatitoare de TVA cu sediul in Romania, desfasoara activitati de prestari servicii pentru firme cu sediul in UE si in afara UE (servicii pe internet de publicitate, pagini WEB, etc).
In momentul in care cifra de afaceri va fi de 35.000 euro si firma va deveni platitoare de TVA, cum va emite facturi catre clientii din UE sau din afara UE, cu Tva sau fara TVA?
Pentru facurile de cheltuieli ale firmei (ex: chirie server, publicitate oferita de alte firme din UE si din afara UE, etc), se va deduce sau nu TVA?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:49, 6 Mai 2009
DECI CARE ESTE RASPUNSUL LA ACEASTA PROBLEMA?
mirela_ctn a scris:

Nu-mi este clar unde se incadreaza publicitatea efectuata prin intermediul intenetrului in cadrul art.133 din Cf, la publicitate si marketing sau la servicii oferite pe cale electronica.
Si in concluzie, se plateste tva in UE, dar in afara UE la incasarile respective?
Multumesc!

Parerea mea :servicii de publicitate
Ce sunt serviciile furnizate pe cale electronica?

Serviciile furnizate pe cale electronica sunt serviciile constand in furnizarea si conceperea de sit-uri informatice, mentenanta la distanta a programelor si echipamentelor,furnizarea de programe informatice-software-si actualizarea acestora, furnizarea de imagini,de texte si de informatii si punere la dispozitie de baze de date , furnizarea de muzica, de filme si jocuri,inclusiv jocuri de noroc, transmiterea si difuzarea de emisiuni si evenimente politice,culturale, artistice,sportive,stiintifice,de divertisment si furnizarea de servicii de invatamant la distanta. Atunci cand furnizorul de servicii si clientul sau comunica prin curier electronic,aceasta nu inseamna in sine ca serviciul furnizat este un serviciu electronic.
Conditii:-este un serviciu executat prin internet sau alta retea electronica
-prestarea serviciului se bazeaza in mare masura pe tehologia informatiei.Aceasta inseamna ca in esenta,serviciul trebuie sa fie automat si sa necesite o interventie umana minima si ca nu ar fi viabil fara tehnologia informatiei.

Beneficiarul este stabilit in Romania si primeste factura de prestari servicii intangilbile de la un prestator stabilit in UE sau in afara UE
a)daca beneficiarul este persoana impozabila,
-locul serviciului va fi in Romania si
-persoana obligata la plata TVA este beneficiarul
1.daca este inregistrat normal in scopuri de TVA- va inregistra taxa aferenta atat ca taxa colectata si deductibila 4426=4427
2.daca nu este inregistrata in scopuri de TVA sau este inregistrat numai pentru achizitie intracomunitara-va depune decontul special de taxa 301 si va platii efectiv taxa la bugetul statului.


Dar beneficiarul nu este in Romania. Este in SUA sau in UE. Prestatorul este din Romania.
Vezi postarea mea din data 02.05.09 mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)