buna ziua! va rog mult sa-mi explicati cum sa procedez mai bine cand sunt executata silita la un teren si casa in valoare estimata de banca in jur de 119000 lei.in urma unui credit de nevoi personale dar fara ipoteca valoare initiala de 20000 lei, transformat in prezent in jur de 24000 lei cu cheltuieli de executor luat din 2008 pe 10 ani.mentionez ca rate am platit,dar din pacate mi s-a mai intamplat sa sar peste.creditul este la pireus bank. se mai poate face ceva ,data de strigare este prevazuta pentru 27 mai. acum mai am si alta problema ca trebuie sa nasc la inceputul lui mai. va rog ajutati-ma ca nu stiu unde voi pleca cu copilul nou nascut!!!multumesc frumos
multumesc pentruraspuns!o sa revin curand cu o intrebare daca nu va suparati. am sunat la banca si mi-au dat un nr de telefon al persoanei care se ocupa cu cazul meu si am sa va comunic exact raspunsul.dar totusi daca se intampla voi primi restul de bani in urma achitarii creditului sau se scade la fiecare strigare 25 la suta din valoare?
Pentru a contesta ar trebui sa aveti si un motiv, altfel nu faceti altceva decat sa mai pierdeti niste bani.
Nu ati facut bine ca ati asteptat pana la vanzarea prin licitatie a casei, daca tot era vb sa vindeti, trebuia sa gasit dvs client.
la licitatie, lucrurile satu asa :
strigarile vor incepe de la pretul mentionat in publicatia de vanzare, fara scaderea aratata la alin. (6).
(8) In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o noua publicatie, in conditiile art. 838. La acest termen, licitatia va incepe de la pretul de 75% din pretul de pornire al primei licitatii. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei si exista cel putin 2 licitatori, la acelasi termen, bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit, dar nu mai putin de 30% din pretul de pornire al primei licitatii. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia. In continutul publicatiei de vanzare intocmite pentru cel de-al doilea termen vor fi inserate, sub sanctiunea nulitatii, toate aceste mentiuni privind modul de stabilire a pretului de adjudecare a imobilului la al doilea termen.
(9) Daca nici la a doua licitatie imobilul nu a fost adjudecat, la cererea creditorului, executorul judecatoresc va putea stabili o noua licitatie, in conditiile prevazute la alin. (8). La termenul stabilit la alin. (8), licitatia va incepe de la pretul de 50% din pretul de pornire al primei licitatii. Daca nu se obtine acest pret si exista cel putin 2 licitatori, bunul va fi vandut, la acest termen, la cel mai mare pret oferit, chiar daca acesta din urma este mai mic decat valoarea creantei ori a garantiei. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de pornire al acestei licitatii. In continutul publicatiei de vanzare intocmite pentru cel de-al treilea termen vor fi inserate, sub sanctiunea nulitatii, toate aceste mentiuni privind modul de stabilire a pretului de adjudecare a imobilului la al treilea termen.
(10) Executorul va tine o lista in care va trece numele persoanelor care au luat parte la licitatie si sumele pe care le-au oferit.
(11) Executorul va declara adjudecatar persoana care, la termenul de licitatie, a oferit pretul de vanzare cel mai mare ori, dupa caz, cel aratat la alin. (6)-(8).
(12) In toate cazurile, la pret egal, va fi preferat cel care are un drept de preemptiune asupra bunului urmarit.
Conteaza deci la cat se va vinde in final imobilul, pe banca o intereseaza sa recupereze cat datorati. Daca va ramane ceva din ppretul obtinut, vi se da.
Nu e tarziu sa va intelegeti cu banca sau cu cei ce v-au preluat contractul.
Doar Dumnezeu va poate ajuta.
Trebuie sa aveti noroc sa nu se vanda imobilul.
Fara motive degeaba contestati si faptul ca veti naste nu va ajuta decat daca vorbiti cu cei de la banca.
Executare silita
Marta Tot
Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)