avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara

Buna ziua, am si eu o intrebare! pentru a vinde am inteles ca imi trebuie o carte funciara. Se poate face direct pe numele cumparatorului pt a nu mai fac si eu una si el alta sau cum?am titlu de propietate
Conditia pentru ca imobilul sa poata fi vandut este ca acesta sa aiba deschisa carte funciara, asa ca nu puteti vande inainte de intabulare.
intabularea ce mai este?.cum se face?
întăbularea este înscrierea în cartea funciară.
Faceti cadastru, mergeti la CF, faceti CF pe numele dv., apoi cumparatorul plateste modificarea proprietarului la CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa cu certificat de rol ioanacarma ioanacarma Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa la tara pe care am gasit-o pe un site de anunturi pe internet doar ca proprietarul specifica ca vinde casa cu ... (vezi toată discuția)
Extras cf. care nu apare in cartea funciara stefan pop stefan pop in 1992 am cumparat un teren intavilan,detin un extas cf in original eliberat in 1993,am obtinut certificat de urbanism si autorizatie de constructie de la ... (vezi toată discuția)
Cum se pune interdictia de vanzare ziman ziman Stie cineva ce acte trebuie prezentate pentru a pune interdictia de vanzare pe un imobil la cadastru ? (sau la cartea funciara?) Multumesc. (vezi toată discuția)