avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventia civila si somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventia civila si somaj

Buna ziua .
Sunt noua pe acest site si am o mare rugaminte,sau mai bine zis am nevoie de un sfat.
Din data de 11 martie sunt somera,iar in cautarea unui job mi-am facut un CV pe un site nou de joburi,care la momentul respectiv aveau un concurs prin care te plateau ei timp de maxim 2 luni cu suma de 300 euro lunar,pana la gasirea jobului dorit dar trebuie semnata o conventie civila.
Intrebarea mea este : pot beneficia si de acesti bani si de somaj sau imi pierd somajul?
Intreb,deoarece aceasta conventie se semneaza lunar (maxim 2 luni) si daca semnez aceasta conventie nu stiu daca voi mai putea beneficia de somaj in cazul in care iau sfarsit cele 2 luni si nu imi gasesc un job.
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:53, 30 Aprilie 2009
lg 76/2002
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare

indicatorul de rferinta= 500ron
Va multumesc si va doresc o zi buna
Daca ne spuneti exact perioadele lucrate in ultimii doi ani, va putem invata altceva: sa depuneti dosarul de somaj dupa ce castigati doua luni banutii de pe conventie. insa ca sa puteti face asta, spuneti-ne perioadele pe care vi le-am cerut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta ce primeste indemnizatia pt cresterea copilului poate lucra part-time Cocainaa Cocainaa Va rog f mult daca mi-ati putea spune daca inchei un contract de colaborare cu o firma de asigurari (job part-time) pot sa mai primesc si indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de ajutorul de somaj CAMELIA D. CAMELIA D. Buna ziua , Momentan nu am un loc de munca si primesc indemnizatie de somaj,si as dori sa-mi spuneti daca in cazul in care as opta pentru un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj sarar sarar in cazul desfacerii contractului de munca a unui salariat, care sunt literele pt care acesta nu poate obtine ajutor de somaj? (vezi toată discuția)