Buna ziua .
Sunt noua pe acest site si am o mare rugaminte,sau mai bine zis am nevoie de un sfat.
Din data de 11 martie sunt somera,iar in cautarea unui job mi-am facut un CV pe un site nou de joburi,care la momentul respectiv aveau un concurs prin care te plateau ei timp de maxim 2 luni cu suma de 300 euro lunar,pana la gasirea jobului dorit dar trebuie semnata o conventie civila.
Intrebarea mea este : pot beneficia si de acesti bani si de somaj sau imi pierd somajul?
Intreb,deoarece aceasta conventie se semneaza lunar (maxim 2 luni) si daca semnez aceasta conventie nu stiu daca voi mai putea beneficia de somaj in cazul in care iau sfarsit cele 2 luni si nu imi gasesc un job.
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra
lg 76/2002
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare
Daca ne spuneti exact perioadele lucrate in ultimii doi ani, va putem invata altceva: sa depuneti dosarul de somaj dupa ce castigati doua luni banutii de pe conventie. insa ca sa puteti face asta, spuneti-ne perioadele pe care vi le-am cerut