avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare stabilite prin conventie la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare stabilite prin conventie la notar

Am fost casatorit 9 ani.Am divortat la notar de sotie si copilul a ramas la mine.Am comvenntie in fata notarului ca maicasa sa plateasca pensie alimentara copilului si maicasa nu plateste.Am facut plangere la politie si mi-sa spus ca trebui sa o dau in judecata ca nu este valabila comventia in fata notarului.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Andrei09 , utilizator 13:30, 15 Aprilie 2014
Formulati o cerere de chemare in judecata avand acest obiect: obligarea la plata pensiei de intretinere.
Sa mergeti la un executor judecatoresc in vederea executarii silite cu actele de la notar. Ce stiti de mama , lucreaza ?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
nu lucreaza ca nu o lasa ce-l cu care a plecat.Probabil de frica sa nu pateasca si el ce am patit eu. Cererea trebui facuta in instanta? Va rog din suflet sa-mi spuneti si mie pasi care trebuiesc facuti ca sa rezolv problema asta.Copilul trebui sa beneficieze de banii astia.Nu este asa?
Eu nu inteleg de ce nu vi s-a primit plangerea.. daca nu o puteau incadra la 378 cu c ca nu aveati hotarare, se puteau folosi de pct b din acelasi articol.
La executor puteti apela si acum, insa daca ziceti sa nu lucreaza si nici bunuri nu are, n-o sa aiba ce sa-i ia.
Ati luat legatura cu mama s-o intrebati de ce nu plateste ?
Apelati la instanta pe raza careia va aveti domiciliul pt a cere sa se stabileasca o pensie raportata la salariul minim pe economie pt ca ea nu lucreaza.
Apoi daca nu lucreaza si nu aveti ce sa ii executati, ajungeti in acelasi loc unde sunteti azi, adica fara pensie.
Plangere la politie o sa-i puteti face dupa 3 luni de cand veti obtine hotararea.

nu vrea sa mearga la munca pentru ca nu o lasa omul pentru care si-a parasit fam.Da asta nu o putem numi mama. Dar o sa ma adresez instantei Prahova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru plata pensiei ioanpas ioanpas Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alinconstantin Alinconstantin Bună ziua,as dori sa știu dacă nu mai trimit pensia alimentara prin posta și transmit mamei ca pensia o sa o dau copilului la finalul zilei de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Tina81 Tina81 buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de ... (vezi toată discuția)