avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele libere la producerea unui eveniment familial ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele libere la producerea unui eveniment familial deosebit

Buna ziua.

In ce perioada de la producerea "evenimentului familial deosebit" pot sa beneficiez de acea/acele zile libere? Exact in acel moment, in decurs de o saptamana, o luna, un an....?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 15 Aprilie 2014
In momentul in care are loc evenimentul,logic.
In Codul Muncii nu este prevazut un termen, verificati daca acesta se regaseste in Contractul Colectiv (daca aveti) sau in Regulamentul Intern. In anumite locuri zilele libere se iau in termen de 5 zile de la producerea evenimentului. Daca nu este prevazut, si exista intelegere, se pot lua si in cateva luni...
In general , zile libere plătite pentru evenimente familiale deosebite se acorda in preajma acelor evenimente.

In tacerea legii, consider ca se pot solicita in termenul de prescriptie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de casatorie veronik veronik M-am casatorit in octombrie 2012 si am luat doar 3 zile de concediu din cele 5 acordate pt evenimente speciale. Acum as vrea sa le iau si pe cele 2 ramase, dar ... (vezi toată discuția)
Concediu de casatorie - 2019 stefanxh stefanxh Salutare, Am o intrebare legata de concediul de casatorie. In momentul de fata eu sunt angajat la o companie privata, urmeaza sa fac cununia civila in ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie de la ambele joburi izina izina Buna ziua! Daca am doua joburi Imi pot lua cele 5 zile in ambele locuri? (vezi toată discuția)