avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este corecta disponibilizarea ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este corecta disponibilizarea ?

Dupa o disponibilizare colectiva efectuate la firma, in locul ocupat de o persoana la resurse umane care a fost disponibilizata cu art 68 CM (de retinut ca era singura persoana din firma la resurse umane, dar avea functia de director resurse umane iar in fisa postului erau atributii si de executie specifice departamentului de resurse umane -administrare si salarizare cu alte cuvinte toata activitatea o realiza acea persoana ) a fost incheiat un contract cu o firma de consultanata chiar de a doua zi dela concediere. Este corect cum s-a procedat ? Persoanei in cauza nu i s-a propus nici o varianta de micsorare a timpului de lucru sau a salariului, pur si simplu i s-a comunicat ca este si ea pe lista de concediati.(Altor persoane din firma cu functii de conducere li s-a propus acest lucru ) va multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: man2014 , utilizator 11:19, 16 Aprilie 2014
Puteți contesta. Eu văd așa situația:
Dacă nu a fost respectata procedura de la art. 69 si urm., există aparteneța de nelegalitate precum și în cazul în care nu a fost respectată procedura privind dreptul angajatului concediat, art. 74 si urm.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator
Multumesc pentru raspuns.. Intradevar, nu s-a respectat procedura, dar ei invoca faptul ca disponibilizarea a fost facuta pentru postul de director resurse umane de care nu mai au nevoie (!) cu toate ca el singur desfasura intreaga activitate, iar firma externa care a preluat activitatea de RU realizeaza acelasi lucru la un "pret"mai mic ! Eu o vad ca pe o inlocuire a persoanei cu o firma externalizata si nu o restructurare ! Care ar fi fost perioada de contestare va rog sa-mi comunicati ? ( 30 de zile ? ) Pentru ca de faptul ca s-a incheiat contractul de prestati servicii cu firma respectiva de HR s-a aflat abia dupa cateva luni dela concediere ! (sunt lucruri pe care un fost angajat nu are de unde sa le cunoasca in mod normal decat din surse personale- niciun angajator nu le va comunica oficial, ca ele sa poata fi contestate la TIMP ! ) multumesc din nou, domnule avocat .
Când vi sa comunicat decizia de concediere?
Termenul de contestare a deciziei de concediere este de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de masura luata.

Contestatia se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Concedierea a fost deja efectuata acum 4 luni . Eu stiu ca e tardiv dar, v-am spus contextul in care s-a desfasurat . Abia acum am aflat ca o firma a preluat toate atributiile chiar de a dpua zi !

Alte discuții în legătură

Desființare post anamares anamares Ma simt neindreptatita la munca si doresc sa stiu daca pot face ceva real. Lucrez de 10 ani pe postul de asistent manager, pe perioada de iarna lucram in ... (vezi toată discuția)
Conteststie decizie bunica1 bunica1 As vrea sa stiu : impreuna cu ceilalti colegi napastuiti , disponibilizati , am depus prin registratura , contestatie la decizia de incetarea CCM.Am vra ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura a deciziei de concediere CORTEX CORTEX Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect. Am fost concediat de la firma unde am lucrat. In decizia de concediere ... (vezi toată discuția)