avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema BO
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema BO

In situatia in care am un BO nedepus la scadenta si ulterior am mers la banca sa-l depun dar este catalogat ca refuz tehnic, in afara sa solicit debitorului sa emita alt BO se mai poate face ceva ???
Ptr ca in urma unei erori umane, debitorul poate folosi faptul ca nu a fost introdus BO la la scadenta ca sa numai plateasca.

Astept opiniile dvs.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 10:55, 15 Aprilie 2014
Ce valoare are creanța?
Mihai, are o valoare de 7 ooo lei.
Primul pas dupa parerea mea ar fi sa incerici sa obtii o plata cu OP de la ei si sa anulati impreuna BO.
Puteți proceda în vederea recuperării creanței potrivit cu art. 1025 si urm. C.p.civ.
Această procedură, desfășurată în fata judecătoriei competente, este în momentul de față cea mai rapidă și mai lipsită de costuri în comparație cu somatia, ordonantța de plată ori judecata de drept comun.
Costuri: taxa timbru 150 lei și eventual onorariu avocat pentru intocmire cerere și depunere, nu se pune problema de pledoari sau prezenta pentru ca procedura se desfășoară în cameră de consiliu.
Multumesc ptr solutia ta Ionut, e chiar utila,
Dar in situatia de fata, debitorul figureaza pe portalul instantelor in mai multe litigii ca si debitor.
Desi am pornit cu el o discutie in acest sens, o da cotita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi , actiune pe penal.... ce masuri mai pot lua pt un bo refuzat discover discover Pentru un BO refuzat (fonduri insuficiente) , pe langa cererea de investire a BO , se poate deschide actiune pe penal ? Pot sa blochez conturile ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! chiar nu pot face nimic ? discover discover Buna ziua , am primit de la judecatorie B.O investit. Urma sa il trimit executorului , dar acesta mi-a spus ca nu mai are rost sa fac NIMIC , deoarece firma ... (vezi toată discuția)