buna ziua,
in anul 2011 in luna februarie mi-a fost retinut permisul pt neacordare de priorilate la trecerea de pietoni, am depus contestatie si in anul 2012, luna august, dupa terminarea procesului mi-a fost retinut permisul.
tot in 2012 in luna noiembrie aceeasi fapta, am contestat si in martie 2014 am pierdut procesul si am predat permisul. dupa 30 de zile m-am prezentat la brigada rutiera sa-mi ridic permisul si surpriza.. mi-au spus ca permisul a fost suspendat pt o perioada de 60 de zile ptc mi-au aplicat un spor de 30 de zile deoarece nu au trecut 6 luni de la suspendarea permisului si comiterea unei alte contraventii de acelasi fel. Nelamurirea mea e ca desi au trecut 18 luni intre cele 2 contraventii de acelasi fel (care sunt si singurele contraventii pe care le-am savarsit) mi-au aplicat un spor de 30 zile, nu cumva brigada rutiera a savarsit un abuz?
Art.103. -
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai săvârşeşte, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou, o nouă faptă prevăzută la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3) şi art.102 alin.(3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.
Acum cred ca nu mai sunteti nelamurit daca politia a savarsit sau nu un abuz.;)