avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Publicare / informare interna despre sanctiuni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Publicare / informare interna despre sanctiuni disciplinare

Buna ziua,

Este permis unui angajator sa publice ori sa comunice in cadrul unitatii (catre toti salariatii) deciziile de sanctionare disciplinara pe care le emite?

Cu alte cuvinte, as vrea (1) sa afisez la avizierul unitatii toate deciziile timp de cateva zile dupa ce au fost emise si comunicate salariatului sanctionat si (2) la informarea periodica a salariatilor sa expun si situatia sanctiunilor disciplinare, cu numele persoanei sanctionate + abaterea disciplinara + sanctiunea aplicata.
Scopul este intarirea disciplinei in unitate (la scara mai mica, acealsi scop pe care il are caracterul public al procesului penal) si descurajarea unor fapte similare. Ar ajuta si ca persoanele sanctionate sa nu se simta nedreptatite in raport cu alti sanctionati, adica sa stie cine / pentru ce a mai fost sanctionat la fel / mai aspru.
Este ceva nelegal in aceste metode?
Precizez ca procedurile efective de cercetare disciplinare nu sunt, in general, publice dar nici secrete. Pur si simplu participa doar cei direct interesati, pentru ca nu imi permit ca toata unitatea sa se opreasca din lucru si sa "caste gura" la anchete disciplinare.
Eu consider ca este legal sa procedez astfel, dar as vrea si opinia dvs., in special cu privire la confidentialitate / date cu caracter personal.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Abuz sau...? Ionut Escu Ionut Escu Zilele trecute am fost sancționat de către șeful direct pt ca aveam căștile handsfree in urechi in timp ce ceilalți colegi dețin căști bluetooth ... (vezi toată discuția)
Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Revocare sanctiune disciplinara adriantudor15 adriantudor15 Buna dimineata, Angajatorul poate sa revoce sanctiunea disciplinara,deoarece nu a fost convocat in termenul prevazut de CCM, dupa ce angajatul a contestat ... (vezi toată discuția)