avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli eligibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli eligibile PFA

Buna ziua,

Detin un pfa, cod caen 7112, doresc sa achizitionez un telefon la liber pentru a ma ajuta sa-mi desfasor activitatea. Pot deduce aceasta cheltuiala din venitul estimat ?

Acelasi lucru si pentru o masa achizitionata deja pe PFA.

Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Draghia , utilizator 14:06, 25 Aprilie 2014
Sunt deductibile toate cheltuielile efectuate care au legatura cu desfasurarea activitatii pentru care sunteti autorizat (7112), conform Legii 571 / 2003, inclusiv cele de mobilier (doar daca are legatura cu desfasurarea activitatii). Daca nu sunteti platitor de TVA, veti deduce suma intreaga (care include TVA). Telefonul e indicat sa il luati pe factura in numele PFA-ului.
Va multumesc pentru informatii.

Va rog sa ma ajutati si cu urmatoarea informatie.

Voi trece in Jurnalul de incasari si plati, informatiile de pe cele doua facturi (telefon +masa) si inca o data informatiile in Registrul Inventar in ordine cronologica ?

Toata stima!
Kind reminder!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)