avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie cu pasaport pe numele de dinainte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie cu pasaport pe numele de dinainte de casatorie

Am schimbat buletinul dupa divort,pasaportul a ramas cu vechiul nume,am inteles ca trebuie sa-l schimb...trebuie sa plec urgent in turcia cu pasaportul neschimbat,ce mi se poate intampla?multumesc
Cel mai recent răspuns: dindina , utilizator 08:16, 4 August 2014
nimic. nu vă cere nimeni cartea de identitate ca să o compare cu pașaportul.
ufff...m-am linistit! multumesc!!
dar oare politia de frontiera nu are acces la baza de date, la iesirea din tara nu vede ca de fapt este pasaportul pe alt nume?
Solicitati eliberarea unui pasaport in regim de urgenta. Il primiti in aceeasi zi. Pasaportul veche este nul de drept de la data schimbarii numelui dvs. Nu mai puteti folosi un act cu numele pe care practic nu il mai aveti, mai ales daca de la casatorie au trecut mai mult de 15 zile. Normal ca cei de la pasapoarte au baza de date si va pot efectua verificare de unde va rezulta cu certitudine ca va legitimati cu un act nul. E riscul dvs. dar nu va sfatuiesc sa incercati, mai bine solicitati un alt pasaport.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Pe ce va bazati cand spuneti de aceste 15 zile? Exista un act normativ / legislativ?

Alte discuții în legătură

Pasaport deteriorat , plecare urgenta in strainatate ohiki ohiki Buna seara! Stie cineva daca pot trece granita cu un pasaport deteriorat? Mai exact coperta, partea din spate este are lipsa o bucata din ea inrest e intact. (vezi toată discuția)
Buletin facut tarziu bogdanirimia bogdanirimia buna ziua! as vrea sa stiu daca mi se va da amenda din cauza ca nu mi-am facut cartea de identitate la timp.eu am intarziat 2 ani deoarece am fost plecata din ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Am divortat de comun acord in luna octombrie si acum cateva zile am primit decizia prin posta. Am solicitat revenirea la numele dinainte de ... (vezi toată discuția)