avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua,sunt o femeie de 35 de ani casatorita si cu un copil de 11 ani.as dori sa divortez de sotul meu care lucra in strainatate.m ar interesa cum as putea obtine dreptul total asupra copilului?adica tatal sa nu aiba niciun drept asupra copilului.care sunt demersurile?si ce sanse as avea ?multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 20:17, 15 Aprilie 2014
Nu prea puteti, nu veti exercita singura autoritatea parinteasca decat daca aveti motive temeinice, iar temeinicia motivelor e analizata de instanta. Putin probabil sa reusiti, poate daca nu il va interesa, nu se va prezenta la proces, nu se va apara..
Daca unul dintre parinti este:
-decedat
-declarat mort prin hot judecatoreasca
-pus sub interdictie
-decazut din exercitiul drepturilor parintesti
-se afla in neputinta de a-si exprima vointa din orice alte motive

celalalt parinte exercita singur autoritatea parinteasca.

singurul caz care ar pune probleme este: decaderea din exercitiul drepturilor parintesti.

cf art. 508: se poate pronunta decaderea din exerciitul drepturilor parintesti a parintelui care pune in pericol: viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuziva, prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti ori prin atingerea grava a interesului superior al copilului.

ramane sa trageti dvs. concluziile:) daca se incadreaza in vreunul din cazurile prevazute la art. 508. atentie la cuvantul "se poate". nu e nimic sigur. dupa cum a spus si Jane ramane la latitudinea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, decadere din drepturi mama ContSters205298 ContSters205298 Mama unui copil minor de 2 ani si 8 luni paraseste domiciliul cu copilul in forta ,traumatizeaza copilul,fara acordul tatalui (spunand ca isi taie venele ... (vezi toată discuția)
Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti Gulen Gulen Buna ziua Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)