avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei?

Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 10 Decembrie 2016
Buna seara,
Divortati si solicitati stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.
Daca se dovedeste ca este in interesul superior al minorul;ui atunci instanta va admite exercitarea comuna a autoritatii parintesti si domiciliul la dumneavoastra.
Sa o decadeti din drepturi parintesti e foarte greu de dovedit.
Nu stiu de ce credeti ca exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte echivaleaza cu decaderea din drepturile parintesti asa cum este prevazuta de lege. Decaderea din drepturile parintesti nici nu poate fi ceruta de parinte, ci numai de autoritati ale statului.

Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Sigur ca daca nu exercita autoritatea parinteasca parintele nu are puterea sa decida, nu exercita toate drepturile pe care le poate exercita, pastreaza dreptul de a veghea la cresterea copilului, insa prin decadere nu mai are drepturi, il pastreaza doar pe cel de a consimti la adoptie.

Veti exercita impreuna autoritatea parinteasca si ce puteti obtine in cel mai fericit caz, e ca minorul sa locuiasca la dvs.

noroc cu mama mea ca o supraveghează

De ce nu noroc cu dvs ?
Adica cu ce sunteti mai bun ca parinte decat mama ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor in varsta de 9 luni Cristianaboicenco Cristianaboicenco Buna ziua! Sotul meu a plecat de acasa in timp ce eu eram in vacanta cu bebelusul la tatal meu in afara localitatii. Fara vreun motiv intemeiat mi-a trimis un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)
Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)