avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu se mai poate face recurs cf noului CPC?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu se mai poate face recurs cf noului CPC?

Buna ziua, avocatul m-a instiintat azi ca nu se mai pot face recursuri in procese civile si ca sentinta de la apel ramane definitiva si irevocabila. Este adevarat? Nu mai am dreptul la recurs? E vorba despre o revendicare in instanta pe legea 10.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
amh, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:22, 10 Mai 2014
Recursul este o cale extraordinara de atac reglementată si in Noul cod de procedura civila art. 483 si următoarele.

Prin urmare, este FALSA generalizarea.
Dar poate fi ADEVARAT faptul ca hotararea din cauza dvs. nu este supusa recursului. Spre pilda, nu sunt supuse recursului hotararile in cererile evalubile in bani in valoare de pana la 500.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac legala Carturarul Carturarul Am fost dat in judecata de Asociatia de propietari si s-a dat sentinta (nu s-a comunicat inca). Problema este calea de atac specificata: recursul. Eu stiam ... (vezi toată discuția)
Cand devine definitiva hotararea din recurs? la pronuntare sau la comunicare? Luizaa Luizaa Buna ziua, As dori sa stiu cand ramane definitiva o hotarare data in recurs?La pronuntare sau la comunicare? Precizez ca in codul de procedura civila nu am ... (vezi toată discuția)
Litigiu de muncã: pot sã declar recurs împotriva hotãrârii pronunțate de instanța de apel? luminitatoma luminitatoma Am pierdut un proces in calitate de reclamanta pentru drepturi salariale de doua ori. La prima instanta mi s-a respins actiunea ca nefondata, ( a fost o ... (vezi toată discuția)