avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul

Ce parere aveti despre proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul? Cum credeti ca ar trebui atacata? Si daca se poate ataca? Sunt un pensionar care cumuleaza pensia cu salariul dar care nu am iesit ptr limita de varsta, am iesit la pensie anticipat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 2 Mai 2009
Sa inteleg ca nu va fortat nimeni sa iesiti la pensie.Prin pensionarea anticipata a-ti beneficiat de anumite facilitati.Putea-ti la fel de bine sa ramineti si sa lucrati in continuare...
Daca doriti sa lucrati de ce nu o faceti in sistemul privat!?
Nu vad motiv de atac al proectului de lege si nici sorti de izbinda.
Lasati si pe alti sa munceasca si sa cistige bani.Sunt destui tineri fara loc de munca.Sa nu invocati competenta si profesionalismul ca nu va cred.
Sper ca nu vam suparat.:)
Sunt in aceeasi situatie ca si valery si ma intreb daca ,,se aplica in mod corespunzator" de la art. 8 al proiectului de lege inseamna ca prevederile legii sunt valabile numai pentru pensionarii pentru limita de varsta, cum dealtfel prevad art 1 si 2.
Dragul meu filipstelian....nu am iesit ca am vrut eu, am fost nevoita! am iesit la 45 de ani. crezi ca nu mai aveam dreptul sa lucrez? si acum 53! ti se pare ca am varsta de pensie? plus ca aveam si un cpil de tinut la facultate.e normal sa vb asa atunci cand nu esti in situatie!
de atacat oricum il voi ataca! nu e normal sa iei la cineva dreptul la munca conform constitutiei si reglementarilor comunitare!
Da. Lucrati ,munciti,daca sunteti in putere si capabil.
Renuntati la pensie,lucrati pina la 65 ani,cum fac majoritatea cetatenilor si apoi depuneti dosarul de pensionare.
Prea multi pensionari cu pensii speciale.
Nu va intreb ce pensie aveti,ca daca este militara -la 45 ani- este destul de consistenta, in comparatie cu....
Si apropo ,de ce nu va orientati spre sistemul privat.Sunt mai multe facilitati dar si mai multa munca si mai putina siguranta:)

Alte discuții în legătură

Cumularea pensiei cu salariu Slavu Dan Slavu Dan Sunt pensionar militar si am iesit la pensie prin diminuarea virstei standard de pensionare pentru caq am lucrat in conditii grele. Conform legii ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - activitate in minerit ancaadimoisa ancaadimoisa am lucrat in minerit peste 22 de ani si am plecat cu oug 116/2006 .Nu aveam varsta de pensionare,doar 43 de ani.Pot sa ma pensionez la 45 de ani ,fara a mai fi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată handicap Nana 66 Nana 66 Bună ziua. Am 53 de ani, și de la vârsta de 45 de ani sunt la pensie de invaliditate, grad accentuat și încadrare în grad II de handicap. Certificatul de ... (vezi toată discuția)