avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie pentru bonus acordat clientilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie pentru bonus acordat clientilor

O societate comerciala platitoare de TVA si de impozit pe profit vinde un produs, iar la 100 buc vandute, da 5 produse gratuit. Produsele se vand doar pe bon fiscal, la persoane fizice, pe baza unui card care memoreaza cantitatea cumparata de fiecare client. Cand se aduna 100 buc la un client, furnizorul emite un bon fiscal pe care va scrie: 5 buc ............ 0,01 lei.
1. E corect asa?
2. Ce inregistrari contabile se fac la furnizor?
3. Ce implicatii sunt din punct de vedere al TVA si impozit pe profit?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:51, 17 Aprilie 2014
(1) E corect.

(2) Nu se fac alte inregistrari contabile decat cele in care s-ar fi vandut normal.

(3) Pentru T.V.A. si impozit pe profit deducerea e 100%..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie factura pe firma...bijuterii ionela11 ionela11 Bună seara, Situația este in felul următor: am primit o factura pe firma( firma este microintreprindere,) care este cu bijuterii cadouri de 8 mă ... (vezi toată discuția)
Promotie pt.stimularea vanzarilor lyly-ana lyly-ana Buna ziua. Societatea X are in stoc unele produse cu vechime ff mare. Pentru ca aceste produse nu se vand(mai au termen de valabilitate ,dar nu foarte mare) ar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a materialelor promotionale lavy80 lavy80 Buna ziua, Doresc sa stiu daca este corect sa se emita factura cu valoare zero pentru produsele promotionale .Daca da, cum se inregistreaza in ... (vezi toată discuția)