avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cand se da chitanta?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cand se da chitanta?

Salut,

Am cautat pe site dar nu am gasit raspunsul. Daca este deja va rog indrumati-ma. (si imi cez scuze daca am postat in categoria gresita)

Unde as putea vedea in ce situatii trebuie acordata chitanta? Intrebarea nu e neaparat legata de situatia ce o descriu mai jos, as vrea sa stiu mai multe.
Daca in camin s-au facut precazari pentru anul urmator si nu s-au dat chitante in care sa fie precizate suma platita (300k lei, fixa pentru toti presupun), dar s-au dat niste foi semnate si stampilate (DISPOZITIE DE CAZARE), e totul in regula? S-au trebuiau date si chitante?
Nu imi fac probleme, dar as vrea sa mai aflu cate una, alta despre legislatie (si nu, nu chiar toata legislatia :) )

andrei
Cel mai recent răspuns: irinuca20 , utilizator 18:56, 10 Iulie 2005
Vezi legea contabilitatii, codul fiscal..
Oricum, pt orice suma incasata trebuia sa elibereze bon fiscal sau chitanta cu factura fiscala.
Eliberarea unei chitante in asemenea cazuri este obligatorie, chitanta reprezentand dovada platii unei sume ded bani.
Dispozitia ded cazare este doar un act administrativ
Dispozitia de cazare e numai un act administrativ care atesta posibilitatea si dreptul de a ocupa un loc in camin, dar nu face dovada achitarii sumei respectiv. Este obligatorie eliberarea unei chitante sau a unui bon fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta ? titi77 titi77 buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu o problema! asi dori sa aflu care este suma minima pentru care se poate emite o factura, chitanta si nu bon fiscal si care ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)