avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura si chitanta ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura si chitanta ?

buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu o problema! asi dori sa aflu care este suma minima pentru care se poate emite o factura, chitanta si nu bon fiscal si care este temeiul legii.va multumesc
Cel mai recent răspuns: titi77 , utilizator 22:17, 26 Martie 2011
Suma minima nu exista in ceea ce priveste emiterea unei facturi si chitante.
Reveniti cu detalii.
Nu exista suma mminima pt care sa se elibereze factura.Factura insoteste un bun cumparat,iar chitanta este dovada achitarii acestuia.Bonul fiscal este remis de catre micii intreprinzatori care lucreaza numai cu casa de marcat,acesta putand fi dedus in contabilitate( TVA-ul nu se deduce in acest caz).Mai exista si situatia in care ,la factura se ataseaza bonul fiscal,iar in aceasta situatie bonul fiscal are rol de chitanta.O zi buna
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
ovi47, utilizator
In urma unui control de la Administratie Fiscal in contabilitate nu voi putea trece spre a fi decontate nici un bon fiscal (indiferent de suma ) daca nu sunt insotite si de o factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice adriana11 adriana11 este adevarat ca o persoana juridica nu mai are voie sa emita facturi unei persoane fizice? factura este insotita de chitanta...mi-a zis cineva ca doar bonul ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat mobila srl ContSters449493 ContSters449493 Bună seara! Sunt la inceput de drum cu un SRL. Și am multe nelămuriri. Daca are cineva amabilitatea să îmi clarifice următoarele nelămuriri, vă ... (vezi toată discuția)