avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi emise catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi emise catre persoane fizice

este adevarat ca o persoana juridica nu mai are voie sa emita facturi unei persoane fizice? factura este insotita de chitanta...mi-a zis cineva ca doar bonul fiscal emis de o casa de marcat este legal..
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stelporis , utilizator 23:00, 25 Iulie 2021
Consultati Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pentru a vedea daca activitatea firmei impune folosirea casei de marcat.
am citit Ordonanta si am inteles de-acolo ca eu ca firma am obligatia sa emit bon fiscal iar daca imi solicita clientul, ii emit factura. Bonul va tine cont de chitanta si nu trebuie sa mai emit chitanta? eu pana acum am emis factura insotita de chitanta..o fi gresit?
Firma se ocupa cu vanzare piese de biciclete si service la biciclete si prestari servicii fotografice.
Trebuia sa fi folosit casa de marcat mai de mult. Deci dati bon fiscal si factura doar daca vi se solicita.
Pentru acest lucru eu am primit o contraventie de 20.000,lei pentru trei chitante ce isumeaza 1786 lei pentru avans servicii de cazare. nu vad unde este prejudiciul daca au fost gasti inregistrati in contabilitate.
Pe vecinul cu magazin la gasit cu plus in casa de marcat cu 2100 lei si a primit 4000lei cine a facut evaziune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii + chitanþã stepano stepano In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta? Multumesc (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica stelporis stelporis Din necunostinta am emis o factura si chitanta pentru servicii de cazare unei persoane fizice si am luat o amenda de 20000 lei deoarece nu am emis b.f. si am ... (vezi toată discuția)