avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunere dosar pentru Alocaþia de Stat pentru Copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunere dosar pentru Alocaþia de Stat pentru Copii

Buna ziua,
Daca urmeaza sa nasc in luna iulie 2014, cand depun actele in vederea obtinerii alocatiei de stat pentru copii (nu dosarul pentru indemnizatia crestere copil) si cand + de cand intru in posesia celor 200 lei/lunar.
1. De la data nasterii copilului, inclusiv luna iulie?
2. Termenul de depunere al dosarului cand este? Adica, pot sa depun actele in vederea obtinerii alocatiei imediat ce am certificatul de nastere al copilului sau trebuie sa astept o anumita perioada (ca si pt dosarul de indemnizatie)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:06, 16 Aprilie 2014
1. Din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 6
...
(4) Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii

(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni

(6) Dreptul la alocația de stat pentru copii încetează începând cu luna următoare celei în care nu mai sunt îndeplinite condițiile de acordare
...

2. Depuneti actele cat mai repede ca sa primiti si alocatia de stat pentru copii mai repede.
Am inteles! Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)
Alocatie si indemniztie nou nascut olivia27 olivia27 actele de alocatie se depun imediat dupa ce am certificatul de nastere al copilului.iar actele de indemnizatie dupa cele 42 de zile.sau le pot depune pe ... (vezi toată discuția)
Alocație copil 88Gabriel 88Gabriel Buna ziua! Am si eu o nelămurire. Am un copil de 2luni si am fost la primărie sa i depun dosarul pt cei 200 lei alocație de stat si mi-au spus ca nu trebuie ... (vezi toată discuția)