avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocație copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocație copil

Buna ziua! Am si eu o nelămurire. Am un copil de 2luni si am fost la primărie sa i depun dosarul pt cei 200 lei alocație de stat si mi-au spus ca nu trebuie sa l depun neaparat si ca pot să-l depun odata cu indemnizația si iau retroactiv .acum întrebarea mea e: pot sa iau alocația din urma de cand s a nascut?pt ca indemnizația o iei de cand depui dosarul dar alocația de stat? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: 88Gabriel , utilizator 06:50, 14 August 2018
Stabilirea dreptului de alocație de stat pentru copii se face pe baza cererii și a actelor din care rezultă îndeplinirea condițiilor de acordare a acestui drept. Legea privind alocația de stat pentru copii nr. 61/1993, cu modificarile ulterioare, prevede la art. 6 alin. (4) ca dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii. Conform alin. (5) "În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni."
Va multumesc mult! Deci pot lua retroactiv.Multumesc din suflet !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)
Plata prima luna de alocatie a nou nascutului!!! buzurinn buzurinn Buna ziua, am si eu o nelamurire, am fost sa depun dosarul de alocatie si indemnizatiea fetitei ( nascuta 03.07.2013 ) iar doamna de la oficiu mi-a spus pe un ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)