avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Referitor decizie de pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Referitor decizie de pensionare la limita de varsta

Buna ziua
Stimate domn/a
Am primit decizia de pensionare la limita de virstra,cine trebuie sa anunte angajatorul,Casa Jud.de pensii sau titulalarul pensiei ?
2)In cazul in care Compania sau Societatea respectiva solicita sa lucrez in continuare,imi face un nou contract de munca ?
3)Pot sa lucrez in continuare sa incasez si pensia si salariu ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 16 Aprilie 2014
1. - Casa de Pensii nu are obligatia legala de a comunica decizia de pensionare ultimului angajator al celui pensionat.
- In aceasta situatie faceti o copie dupa decizia de pensionare si o prezentati angajatorului.

2. In Codul muncii este prevazut cum trebuie sa procedeze angajatorul:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

3. - Fiind vorba de pensie pentru limita de varsta puteti cumula pensia cu orice alt venit salarial.
- Asadar puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) cu acelasi angajator.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. in caz de pensionare anton981 anton981 Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)