Buna ziua,
Sotul meu are un fiu din prima casatorie in varsta de 3 ani jumate.A divortat din anul 2011 si a primit program de vizitare cu minorul (in care il poate gazdui pe minor la domiciliul nostru) fara prezenta (fostei sotii),dar in toata aceasta perioada 2011-2014 a reusit doar in ianuarie 2014 sa-l ia pt al duce la control la medic,in programul lui de vizitare cand a aflat de la medicul de familie ca este bolnav.
Acum eu am o intrebare...daca mama minorului il are in grija pe minor din 2011 si in sentinta ii scrie negru pe alb programul de vizitare si ca trebuie sa-l informeze trimestial despre starea de sanatate a minorului,ea nu i-a permis sa-l ia in zilele de vizitare si nici nu l-a informat despre starea de sanatate a minorului care este una grava mai exact devine un handicap care nu se mai trateaza (autism) daca acum nu se face ceva urgent.Mentionez ca mama nu este de acord sa-i administreze medicamente,copilul nu vorbeste,nu mananca singur,nu bea apa....
Am incercat cu sotul meu atat la executor judecatoresc care a citato si nu s-a prezentat si a cautato cu politia la domiciliu si nu a fost cu minorul.I-a facut plangere penala la care stim ca a inceput urmarirea penala pt fapta acum asteptam ca procurorul sa o citeze pt declaratie.
Acum se judeca cu ea pt mutarea domiciliului la tata pt a-l putea trata pe minor pana nu e prea tarziu...este vre-o sansa sa-l luam la noi???Ce probe sau ce mai trebuie sa facem ca sa salvam acest copil??
Va rog daca puteti sa ne ajutati.Multumim
in primul rand sfatul meu este sa consultati un avocat care , dupa ce analizeaza cazul si probele pe care le aveti va poate indruma corespunzator. nu exista o reteta universala , procesul se judeca in contradictoriu, in baza probelor.
Daca si probati cele scrise aici, aveti sanse. Si da, conteaza si ca mama nu are venituri.
Aveti probe ca v-ati luptat sa luati copilul cf programului de vizita?
Deci ca probe avem 2 procese verbale de constatare de la executor judecatoresc ca mama nu a vrut sa ii incredinteze minorul,mai multe procese verbale cu martori pe care le-am depus si la plangerea penala,acum avem martori in istanta care pot confirma ca mama nu-i da minorul la tata mai mult ca este agresiva cu minorul,de la medic avem ca minorul a cazut in cap de la o anumita inaltime si a suferit un hematom dar mama a plecat a doua zi dimineata fara nici-o investigatie la minor pe propria raspundere (pe semnatura) desi copilul are probleme la cap de la nastere,s-a recomandata de mai multe ori RMN pt copil la cap dar mama refuza sa-l faca deoarece sustine ca e periculos,l-a inscris la o gradinita din Timisoara fara acordul tatalui si fara stirea lui timp de cateva luni nu stia unde se afla.Sustine ca are domiciliul in Arad dar copilul merge la gradinita in Timisoara deci este clar ca sta in chirie undeva,mai avem de la gradinita o hartie prin care ne spune ca ea nu plateste gradinita desi este una privata il tin pe copil de mila.Noi nu mai stim ce trebuie sa facem ca sa obtina minorul la domiciliul nostru pana nu este prea tarziu pentru el.
Divort
cozma maria
Am si eu cateva intrebari.
Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)