avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas incasata pe nedrept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas incasata pe nedrept

Buna ziua. imi cer scuze pentru deschiderea unui nou subiect insa dupa cautari indelungate nu am gasit nici un caz de genul.
Eu sunt doar un potential martor. Am o subalterna la locul de munca care se afla in afara orasului, intr-un sat, care are 4 copii. Tot satul stie cu cine sunt facuti si anume cu actualul sot.
Aceasta in urma cu 20 ani a fost maritata si i-a murit sotul.In acel moment era gravida insa nu era copilul sotului decedat. Aceasta a luat pe toti cei 4 copii pensie de urmas cu toate ca, copii nu erau ai celui decedat.Aceasta este si maritata cu tatal real al copiilor de aproximativ 11 ani.
Din privinta mea, aceasta a inselat statul de atati ani de zile. Doresc o parere despre :
-daca a incasat pensia de urmas legal
-si daca nu, cum trebuie sa procedez pentru a o demasca.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:21, 18 Aprilie 2014
Da, a incasat pensia legal, era maritata cand facut copiii si cf legii, copiii nascuti sau conceputi in timpul casatoriei il au ca tata pe sotul mamei sale, nu conteaza daca era si tatal lor biologic.
Daca femeia are si copii conceputi dupa ce sotul a decedat, nu cred ca ia pensie de urmas pt ei.

Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Iar daca aceasta a facut ultimul copil la 2 ani dupa ce sotul a decedat, dar a ramas pe numele acestuia si a incasat pensie de urmas si de pe acest ultim copil?

Multumesc anticipat!


Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Daca a nascut la doi ani dupa decesul sotului nu mai putea sa fie trecut acelasi tata pe certificatul de nastere a copilului.

2. De unde stiti dvs. ca si acest ultim copil beneficiaza de pensie de urmas?

3. Daca doriti neaparat faceti o sesizare la Casa de Pensii de unde primeste pensia de urmas.
Faceți o sesizare pe care o adresați Casei Naționale de Pensii Publice și prin care solicitați trimiterea unei echipe de control la casa teritorială de pensii. Sesizarea poate fi trimisă și pe adresa de e-mail petitii.sesizari@cnpas.org, dar este mai bine să o transmiteți prin poștă. În sesizare trebuie să dați cât mai multe date despre cei care beneficiază de pensie de urmaș și, bineînțeles, trebuie să dați numele și adresa dvs. Sesizările anonime nu se iau în considerare.
[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas iulianico iulianico Buna ziua,am si eu o intrebare am un baietel de 8 ani este orfan de tata de 4 ani jumatate eu am depus dosar pt pensie de urmas dupa 3 luni dupa ce sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas alex2353 alex2353 Buna ziua ! In momentul de fata beneficiez de pensie de urmas, fiind proaspat absolvent. Problema este ca voi urma o cariera militara. Este vorba de scoala ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Denisse76 Denisse76 Tot incerc de aproape 5 ani sa obtin pentru fiul meu pensie de urmas dupa tata. Tatal lui decedand acum 5 ani. Dosarul imi este mereu respins pentru motivul ca ... (vezi toată discuția)