Buna ziua ! In momentul de fata beneficiez de pensie de urmas, fiind proaspat absolvent. Problema este ca voi urma o cariera militara. Este vorba de scoala militara, unde imi sunt asigurate harna, hainele, chiar si o solda lunara. Intrebarea mea este daca voi beneficia in continuare de pensia de urmas ?
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
2. Din Normele de aplicare a Legii 263/2010:
Art. 65
(1) Beneficiaza de pensie de urmas copiii si sotul supravietuitor, in conditiile legii.
(2) In cazul copiilor de peste 16 ani, pensia de urmas se acorda daca acestia urmeaza studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul ei, fara a depasi varsta de 26 de ani.
3. Nu se precizeaza nicaieri ca daca urmati o forma de invatamant unde sunt asigurate hrana, hainele, chiar si o solda lunara, nu mai beneficiati de pensia de urmas.
4. Daca doriti un raspuns oficial puteti intreba la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org
Pensie urmas
iulianico
Buna ziua,am si eu o intrebare am un baietel de 8 ani este orfan de tata de 4 ani jumatate eu am depus dosar pt pensie de urmas dupa 3 luni dupa ce sotul meu a ... (vezi toată discuția)