avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la mostenire a persoanei plecate peste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la mostenire a persoanei plecate peste hotare

Buna ziua,

Sunt plecat de mai multi ani in Anglia. In aceasta perioada mi-au decedat ambii parinti. Mai am un frate care a ramas acasa, in Romania, si doreste sa faca succesiunea. Eu nu am nici o pretentie (singura proprietate este un apartament) si as dori sa renunt la mostenire, astfel ca fratele meu sa poata deveni proprietar.
Nu ma pot deplasa in Romania si doresc sa va intreb daca as putea da o Declaraţie de renunţare la succesiune
([ link extern ] )
, daca cu o astfel de Declaratie fratele meu poate realiza succesiunea si sa devina unic proprietar si, daca da, la care din cele 2 Consulate: Consulatul Onorific al României la Liverpool sau la Biroul Consular al României la Edinburgh (parte a Secţiei consulare a Ambasadei) pot da o aceasta declaratie.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
mlc28, utilizator
Cel mai recent răspuns: mlc28 , utilizator 18:49, 17 Aprilie 2014
adresați-vă Biroului Consular. Consulatul Onorific nu are asemenea atribuțiuni.
Va multumesc pentru promptitudine.
Daca ma adresez Biroului Consular, va putea fratele meu sa faca succesiunea cu declaratia respectiva ?
Este suficient sa dati declaratiile de renunțare la Consulatul României.
Precizez ca puteti renunta doar in termen de un an de la data decesului parintilor, dupa un an se considera ca sunteti strain de mostenire, nu renuntator.
A trecut mai mult de un an. La Consulat este valabila declaratia de care am discutat mai sus ?
Multumesc!
Da, sunt valabile declaratiile.

Alte discuții în legătură

Succesiune Elidor Elidor Buna seara, Mama mea ,ramasa de curand vaduva,in cat timp si in ce conditii ar trebui sa faca succesiunea pentru locuinta in care a trait alaturi de ... (vezi toată discuția)
Mostenire magicd magicd Buna ziua! As avea si eu urmatoarea intrebare: Tatal meu a decedat in luna iulie a acestui an, fiind divortat de mama, iar noi suntem doi frati, ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune diane83 diane83 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in urmatoarea situatie : Bunica a decedat in ianuarie 2004, si are un singur copil, pe tatal meu. ... (vezi toată discuția)