Buna ziua! As avea si eu urmatoarea intrebare: Tatal meu a decedat in luna iulie a acestui an, fiind divortat de mama, iar noi suntem doi frati, ambii necasatoriti. Eu lucrez in Anglia cu forme legale si as vrea sa renunt la partea mea de mostenire (casa si teren agricol) in favoarea fratelui meu care se afla in Romania. Cum as putea sa procedez fara sa ma deplasez in Romania? De asemenea, as vrea sa actionez cat mai repede posibil pentru ca fratele meu sa isi intre mai repede in drepturi.
Multumesc
Puteti da o declaratie de renuntare la succesiune la Ambasada sau la Consulat.
Va pun in vedere faptul ca renuntarea la succesiune priveste toata averea defunctului existenta, precum si eventuale bunuri viitoare, si dvs. nu veti mai avea dreptul la nimic din ce a apartinut tatalui dvs.
Trimiteti declaratia de renuntare fratelui dvs., care va trebui sa o traduca si apoi sa dezbata succesiunea de pe urma tatalui. Cu acest act trimis, nu este nevoie sa veniti in tara.
Renuntare succesiune
dandin
mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)