avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! As avea si eu urmatoarea intrebare: Tatal meu a decedat in luna iulie a acestui an, fiind divortat de mama, iar noi suntem doi frati, ambii necasatoriti. Eu lucrez in Anglia cu forme legale si as vrea sa renunt la partea mea de mostenire (casa si teren agricol) in favoarea fratelui meu care se afla in Romania. Cum as putea sa procedez fara sa ma deplasez in Romania? De asemenea, as vrea sa actionez cat mai repede posibil pentru ca fratele meu sa isi intre mai repede in drepturi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:51, 31 Octombrie 2009
Puteti da o declaratie de renuntare la succesiune la Ambasada sau la Consulat.
Va pun in vedere faptul ca renuntarea la succesiune priveste toata averea defunctului existenta, precum si eventuale bunuri viitoare, si dvs. nu veti mai avea dreptul la nimic din ce a apartinut tatalui dvs.
Trimiteti declaratia de renuntare fratelui dvs., care va trebui sa o traduca si apoi sa dezbata succesiunea de pe urma tatalui. Cu acest act trimis, nu este nevoie sa veniti in tara.
Renuntarea e un act autentic-e exprimata in fata notarului public. Si , odata exprimata, are in vedere succesiunea in integralitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)
Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire in ro si domiciliu in sua Dana012 Dana012 Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. ... (vezi toată discuția)